Κεφαλονιά: Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι για τις εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι (pics+video)

Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι σε δίκη από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς, συμπολίτες μας εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και μικροϊδιοκτήτες των τσακισμένων από τους σεισμούς του 2014 εργατικών πολυκατοικιών. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι  το κατηγορητήριο αφορά στο ότι ,  «….παρέλειψαν να προβούν στην άρση της επικινδυνότητας των ανωτέρω ακινήτων, και δη στην άμεση κατεδάφιση αυτών,…..παρότι τους κοινοποιήθηκαν τα…πρωτόκολλα αυτοψίας επικίνδυνα ετοιμόρροπου κτίσματος της ΥΑΣ..Οι δικηγόροι  ο κ. Μπουρμπούλης και η κ. Χαλιώτη.

Η Λαική Συσπείρωση ζήτησε άμεση  και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, με μοναδικό θέμα το παραπάνω, προκειμένου το Δημοτικό συμβούλιο να πάρει την ανάλογη απόφαση στήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων, που διώκονται άδικα και αναίτια και συνολικότερα να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον αυτού του μεγάλου προβλήματος. Δυστυχώς ο Δήμαρχος αρνήθηκε.

Το Εργατικό Κέντρο και η Λαϊκή Συσπείρωση που ήταν στο πλευτό των κατοίκωντων εργατικών κατοικιών, ζήτησε εδώ και τώρα με ευθύνη του κράτους και του Δήμου:

  • Όλες οι εργατικές κατοικίες να κατεδαφιστούν άμεσα και να γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη αποκατάστασης όλης της περιοχής με όλες τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους και τεχνικές. Με fast track διαδικασίες, να παρακαμφθούν και να διευθετηθούν οριστικά τα όποια νομικά, ιδιοκτησιακά ή άλλα πολεοδομικά – χωροταξικά ζητήματα.
  • Να προβλεφθούν κοινόχρηστοι χώροι όπως πολιτιστικό κέντρο, πλατεία, ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου των κατοικιών με φύτευση δέντρων κλπ.
  • Να συνεχιστεί η επιδότηση ενοικίου σε όσους το δικαιούνται μέχρι να παραδοθούν τα νέα κτίρια στους δικαιούχους.
  • Κατάργηση των χαρατσιών και του ενιαίου φόρου ακινήτων για τους πληγέντες.
  • Απαγόρευση των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και ουσιαστική ανακούφιση από τα δυσβάσταχτα δάνεια.

Εκεί ήταν ο Πρόεδρος του ΕΚΚΙ, Γ. Γαβρίλης και ο Γραμματέας Γερ. Βαλεντής ο οποίος μας έκανε δηλώσεις.

    

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr