Κεφαλονιά: Δήμος Ληξουρίου & Εφορεία Αρχαιοτήτων περπάτησαν στον λόφο του Αγίου Αντωνίου Παρισσάτων και στον λόφο του Αγίου Γεωργίου Ριφίου, στα πλαίσια των “Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών” του Υπουργείου Πολιτισμού (εικόνες)

Μεγάλη η σημερινή συμμετοχή στην περιπατητική δράση που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας σε συνεργασία με τον Δήμο Ληξουρίου.

Περπατήσαμε στον λόφο του Αγίου Αντωνίου Παρισσάτων και στον λόφο του Αγίου Γεωργίου Ριφίου, στα πλαίσια των “Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών” του Υπουργείου Πολιτισμού.

Είχαμε την ευκαιρία μέσα από την καθοδήγηση και τις αναφορές των Αρχαιολόγων μας κα Ελένη Παπαφλωράτου και κα Ευφροσύνη Τζανετάτου, αλλά και τις παρεμβάσεις του Διευθυντή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας-Ιθακης κ. Γρηγόρη Γρηγορακάκη, να δούμε και να μάθουμε για τους δύο μυκηναϊκούς τάφους και τον Ναό μεταβυζαντινών χρόνων, στον Άγιο Αντώνη, καθώς και των ναών και των κτιρίων βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων , αλλά και του σχολείου του 19ου αιωνα, ερείπια των οποίων βρίσκονται στον Άγιο Γεώργιο.

Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και για τις σημαντικές ανασκαφές και τους μυκηναϊκούς τάφους που βρίσκονται και στην περιοχή της Κοντογεννάδας.

Η δράση ολοκληρώθηκε με κέρασμα ριγανάδα στο Ατσουπι στο Ρίφι, από τον Δήμο Ληξουρίου.

Αξίζει να αναφερθεί η σημαντική συμβολή και στήριξη στο έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, από τον Δήμαρχο Ληξουριου κ. Γιώργο Κατσιβέλη, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Γρ. Γρηγορακάκης.

Ο Δήμος θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες της ΕΦΑ Κεφαλληνίας και Ιθακης, στηρίζοντας τις εργασίες ανάδειξης και πολιτισμού της Υπηρεσίας.

Αξιόλογη, πολύ ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη η σημερινή δράση και ευχόμαστε να ακολουθήσουν αντίστοιχες στο μέλλον.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουριου