Κεφαλονιά: Εκτάκτως το κρουαζιερόπλοιο “Opera” στο λιμάνι του Αργοστολίου λόγω αδιαθεσίας επιβάτη -Πιθανή αιτία το εγκεφαλικό επεισόδιο

Σήμερα το πρωί, το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera, το οποίο βρισκόταν κοντά στο νησί μας, προσέγγισε εκτάκτως το λιμάνι του Αργοστολίου, ύστερα από σοβαρή αδιαθεσία επιβάτη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από το ιατρικό προσωπικό του πλοίου, η πιθανή αιτία της αδιαθεσίας είναι εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μόλις αναγνωρίστηκε η σοβαρότητα της κατάστασης, το πλοίο έλαβε άδεια από τις λιμενικές αρχές του Αργοστολίου να καταπλεύσει εκτός προγραμματισμού για την άμεση μεταφορά του επιβάτη σε νοσοκομείο. Καθώς το MSC Opera προσέγγισε το λιμάνι, σκάφος του Λιμενικού, μετέφερε το ασθενή σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον περιμένε για να τον μεταφέρει γρήγορα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Ο επιβάτης βρίσκεται υπό σταθερή παρακολούθηση, ενώ οι γιατροί προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τη διάγνωση και να προβούν στις απαραίτητες ιατρικές παρεμβάσεις. Το πλήρωμα του MSC Opera συνεργάστηκε πλήρως με τις τοπικές αρχές, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες παρέμειναν ενημερωμένοι για την κατάσταση.

Η άμεση ανταπόκριση και η οργανωμένη παρέμβαση των λιμενικών και ιατρικών υπηρεσιών κατέδειξαν την ετοιμότητα της περιοχής για την αντιμετώπιση έκτακτων ιατρικών περιστατικών.

πηγή ekefalonia.gr