Κεφαλονιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών-Συντονισμένη επιχείρηση λιμενικών Κεφαλληνίας-Φισκάρδου & Πόρου στην Άσσο!

Το Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς & Ιθάκης συγχαίρει τα στελέχη του Λιμεναρχείου Κεφαλονιάς , του Λιμενικού Σταθμού Φισκάρδου και του Λιμενικού Τμήματος Πόρου, τα οποία μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην περιοχή της Άσσου Κεφ/νιας την 13/07/2020 προέβησαν στην σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία και κατάσχεσαν το ταχύπλοο σκάφους τους.

Με ζήλο και επαγγελματισμό, παρά την υποστελέχωση στην περιοχή μας και τον φόρτο εργασίας λόγω της θερινής περιόδου, οι συνάδελφοι μας, μετά από πολλές ώρες υπερεργασίας, κατάφεραν ένα καίριο χτύπημα στους λαθροδιακινητές, κόβοντας την δίοδο τους από το νησί μας.

Άποψη της Ένωσης μας είναι ότι, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης δεν αρκεί η ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών του Ανατολικού Αιγαίου με σκοπό την αποτροπή της εισόδου των λαθρομεταναστών. Απαιτείται να υπάρχει εξίσου επαρκής στελέχωση στο Ιόνιο και την Δυτική Ελλάδα, περιοχές οι οποίες βρίσκονται στον διάδρομο της λαθροδιακίνησης προς την Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατό το σφράγισμα των δυτικών συνόρων μας και η ακύρωση του βασικού κινήτρου παράνομης εισόδου στην Ελλάδα, δηλαδή αυτό της μετάβασης σε κάποια από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης.

         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ Σπυρίδων                               ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ Γεράσιμος