Κεφαλονιά: Εξιχνιάστηκαν, οκτώ (8) διαδοχικές υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων καθώς και δύο απόπειρες, από κατοικίες και καταστήματα στην Κεφαλονιά

?????????????????????????????????????????????????????????

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, οκτώ (8) συνολικά υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων, καθώς και δύο απόπειρες, από κατοικίες και καταστήματα στην Κεφαλονιά.

    Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε  δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δύο ημεδαπών 22 και 46 ετών, για το αδίκημα των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος είχε συλληφθεί επ΄αυτοφώρω από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, την Παρασκευή (25.05.2019) , την στιγμή που επιχειρούσε να παραβιάσει κατοικία  στην περιοχή Μεταξάτα Κεφαλληνίας, χωρίς να προλάβει να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο.          (Σχετικό το από (25.05.2019 Δελτίο Τύπου).

    Από την περαιτέρω διερεύνηση υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Κεφαλονιά και την  κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε η συντονισμένη δράση του 46χρονου και ενός  ακόμη ημεδαπού 22 ετών, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς χθες 31.05.2019 κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Συγκεκριμένα η δράση τους εντοπίζεται συνολικά σε οκτώ (8) διαδοχικές υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων καθώς και δύο απόπειρες, από κατοικίες και καταστήματα, με λεία ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά, από τις οποίες ενδεικτικά ξεχωρίζουν:

  • η διάρρηξη κατοικίας, την Τετάρτη (01.05.2019), στην περιοχή Μεταξάτα Κεφαλονιάς, από την  οποία αφαιρέθηκαν συσκευές και έπιπλα συνολικής αξίας (4000) ευρώ.
  • η κλοπή, την Τρίτη (28.05.2019) από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Τραυλιάτα, από το οποίο αφαίρεσαν μία τηλεόραση,
  • η διάρρηξη κατοικίας στην περιοχή της Λακύθρας, την Πέμπτη (16.05.2019), από την οποία αφαιρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και ρούχα.

Κατά την διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιηθήκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού στις κατοικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκε μέρος των αντικειμένων   που είχαν αφαιρέσει τα οποία και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιεί το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου στο πλαίσιο της οποίας, κατασχέθηκε το ιχε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος, ως μέσο διευκόλυνσης της δράσης τους, ενώ παράλληλα   εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αντίστοιχες πράξεις.

Οι δύο ημεδαποί οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς.