Κεφαλονιά-Φρίκη στο Πόρο: Άγνωστοι σκότωσαν τρία πανέμορφα γατάκια [εικόνα]

Άγνωστοι σκότωσαν τρία πανέμορφα γατάκια που ζούσαν στον κήπο της ζωγράφου Νατάσας Μεταξά στην πλατεία του χωριού.
Τα γατάκια ήταν στειρωμένα και τους έδιναν τροφές και νερό σε καθημερινή βάση γείτονες, που είχαν αναλάβει τη διατροφή τους.

Το Σάββατο το βράδυ βρέθηκαν νεκρά, το ένα κοντά στον σκουπιδοτενεκέ του δρόμου, το άλλο στον κήπο και το τρίτο μπροστά στην είσοδο του σπιτιού της Νατάσας Μεταξά που βρίσκεται στην Αθήνα…

Δεν έφεραν τραύματα και εκτιμάται πως κάποιος τα δηλητηρίασε. Αναμένεται να γίνει καταγγελία στην αστυνομία και στον εισαγγελέα.

Η αποτρόπαια συμπεριφορά των άγνωστων που δηλητηρίασαν, τρία άκακα ζωάκια, έρχεται σε αντίθεση με τη συμπεριφορά των κατοίκων του Πόρου που εθελοντικά πολλοί τα μεταφέρουν με δικά τους έξοδα στους κτηνίατρους του Αργοστολιού για στείρωση.

 

Μάλιστα για τα αδέσποτα γατάκια ο σύλλογος «Πρόνησος» έχει στήσει και ταΐστρες σε διαφορές γειτονιές, αλλά η βοήθεια από το Δήμο και από την τοπική εκπροσώπηση του, είναι παντελώς ανύπαρκτη με αποτέλεσμα οι ταΐστρες να είναι άδειες από τροφές όπως είναι ανύπαρκτη και η πολιτική στείρωσης για τον περιορισμό του πληθυσμού των αδέσποτων, που επιδοτείται.

Τα κατοικίδια προστατεύονται από τους νόμους του κράτους γι αυτό αναμένεται να σταλεί γενετικό υλικό σε κτηνίατρους και να βρεθεί η ακριβής αιτία θανάτου τους για να διεξαχθεί έρευνα.