Μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στο Δημαρχείο Αργοστολίου με την εκπρόσωπο της πόλης Pau στην Γαλλία, Anne Menou Castera, αποφασίστηκε η σύσφιξη σχέσεων της Pau με το Δήμο Αργοστολίου λόγω του ιστορικών δεσμών με την οικογένεια Βούρβαχη.

Η οικογένεια Βούρβαχη από την Κεφαλονιά αναδείχθηκε σε σημαντική στη Γαλλία και είναι ο λόγος για τον οποίο οι Γάλλοι “υιοθέτησαν” το χωριό Λακήθρα μετά τους σεισμούς του 1953. Να σημειωθεί ότι στην πόλη Pau που βρίσκεται κοντά στα Πυρηναία όρη, γεννήθηκε ο Κάρολος – Διονύσιος Βούρβαχης, στρατηγός του Γαλλικού στρατού.

Στο πλαίσιο των κοινών πολιτιστικών δράσεων με την πόλη Pau, η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στην Κεφαλονιά Emmanuelle Sinagra και ο Ειδικός Σύμβουλος Πολιτισμού  του Δήμου Αργοστολίου Διονύσιος Φωκάς, εργάζονται ώστε να υπάρξει εντός του 2022 η πρώτη πολιτιστική δράση που θα δημιουργήσει τις βάσεις για μια γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των δυο πόλεων.

Προηγούμενο άρθροΗ Περιφέρεια για περιστατικό βίας στο περιθώριο του Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά: “Η υπόθεση έχει, ήδη, πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης”
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Colin Dodd Βρετανός που ζούσε μόνιμα στην Κεφαλονιά-Το συγκινητικό “αντίο” από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ” ΝΤΟΡΙΣ “