Κεφαλονιά: Γονείς της 20χρονης στο γιοτ: «Μας πήρε κλαίγοντας, λίγο πριν το μοιραίο, κάτι έγινε με μέλος του πληρώματος»

Απαντήσεις στις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο της κόρης τους, που βρέθηκε κρεμασμένη στο πολυτελές γιοτ στο Αργοστόλι, αναζητούν οι γονείς της Σινίντ Μακναμάρα.

Μάλιστα, σε δήλωση μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους, Χαράλαμπου Τριανταφυλλόπουλου, αποκάλυψαν ότι η 20χρονη είχε επικοινωνήσει μαζί τους κλαίγοντας, λίγο πριν από το μοιραίο και τους ανέφερε ότι κάτι συνέβη με άλλο μέλος του πληρώματος του Mayan Queen IV.

Επιπλέον, οι γονείς της τονίζουν ότι η κόρη τους δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα και ήταν ευτυχισμένη. Σημειώνεται ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι κάποια μέλη του πληρώματος ανέφεραν πως η καλλονή από την Αυστραλία προσπαθούσε να ξεπεράσει έναν δύσκολο χωρισμό. Υπενθυμίζεται ότι η 20χρονη βρέθηκε δίχως τις αισθήσεις της, μπλεγμένη στα σχοινιά του σκάφους και εξέπνευσε κατά την αεροδιακομιδή της στην Αθήνα.

Οι γονείς της, ζητούν να διερευνηθούν διεξοδικά οι συνθήκες του θανάτου της, αλλά και τα όσα προηγήθηκαν του τραγικού συμβάντος. Παράλληλα όμως, κάνουν λόγο για μεγάλη καθυστέρηση στη μεταφορά της σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και κάθε λεπτό ήταν κρίσιμο για τη ζωή της.

Η δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου:

«Στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας για τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο της Sinead McNamara, ενεργών ως πληρεξούσιος δικηγόρος των γονέων της, δηλώνω ότι η οικογένεια αναμένεται από τις ελληνικές αρχές απαντήσεις ως προς τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της, καθώς και την πλήρη διερεύνηση των γεγονότων και περιστατικών που έλαβαν χώρα προ του θανάτου της στη θαλαμηγό Mayan Queen IV, δοθέντος ιδίως του γεγονότος ότι η θανούσα είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την μητέρα και τον αδελφό της λίγο πριν από το διερευνώμενο δυστυχές συμβάν, κλαίγοντας και αναφερόμενη σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στη θαλαμηγό με άλλο μέλος του πληρώματος.

Οι γονείς επίσης δηλώνουν ότι η Sinead δεν αντιμετώπιζε οποιοδήποτε πρόβλημα, επικοινωνούσε πολύ συχνά με την οικογένειά της και ήταν ευτυχισμένη. Σε δύο (2) μάλιστα ημέρες θα επέστρεφε στην οικογένειά της και τους φίλους της στην Αυστραλία.

Για τους λόγους αυτούς, η οικογένεια θεωρεί κρίσιμο να διερευνηθούν διεξοδικά τόσο οι συνθήκες θανάτου της, όσο και τα γεγονότα και περιστατικά που προηγήθηκαν του εν λόγω συμβάντος, ώστε να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια και να μάθουν τι πραγματικά συνέβη και οδήγησε την εικοσάχρονη θυγατέρα τους στον θάνατο.

Επιπροσθέτως, η οικογένεια αναζητεί τους λόγους της μεγάλης καθυστέρησης που υπήρξε από την ώρα του δυστυχούς συμβάντος μέχρι τη μεταφορά της Sinead σε νοσοκομείο της Αθήνας και ενώ ήδη ευρίσκετο επί πολλές ώρες αναίσθητη, σε κωματώδη κατάσταση και κάθε λεπτό ήταν κρίσιμο για τη ζωή της.

Δηλώνοντας την εμπιστοσύνη τους στις ελληνικές αρχές, ελπίζουν ότι θα διερευνηθούν διεξοδικά τα ανωτέρω κρίσιμα ζητήματα και θα λάβουν ως γονείς τις δέουσες απαντήσεις για τον αιφνίδιο και όλως αναπάντεχο θάνατο της θυγατρός τους».

Πηγή: Γονείς της 20χρονης στο γιοτ: «Μας πήρε κλαίγοντας, λίγο πριν το μοιραίο, κάτι έγινε με μέλος του πληρώματος» | iefimerida.gr