Κεφαλονιά: Η Πύλαρος γιόρτασε την Παναγιά των Θεμάτων με κατάνυξη αλλά και τρικούβερτο γλέντι! (εικόνες)

Μεγάλη ημέρα η Νιά Τρίτη για τη γειτονική Δημοτική Ενότητα της Πυλάρου, καθώς γιορτάζει η Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Θεμάτων.

Στις πλαγιές της Αγίας Δυνατής, το μοναστήρι με την υπερχιλιετή ιστορία αλλά και την μοναδική θέα, είναι ένα από τα παλαιότερα της Κεφαλλονιάς και ταυτόχρονα βασικό στοιχείο της ταυτότητας των απανταχού Πυλαρινών.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, ενώ μεταξύ των πιστών διακρίναμε τον Δήμαρχο Σάμης Παναγή Δρακουλόγκωνα, τους αντιδημάρχους Σπύρο Σπαθή και Αντώνη Καλλιβωκά, τον Βουλευτή του Νομού μας Παναγή Καππάτο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς και Ιθάκης Σωτήρη Κουρή,

ενώ κατόπιν της λιτάνευσης της Ιερής εικόνας, κατά τη διάρκεια της οποίας απέδωσε τιμές η φιλαρμονική Σάμης υπό τον αρχιμουσικό Μάκη Γεωργόπουλο, ακολούθησε τράπεζα στο αρχονταρίκι της Μονής.

Και αμέσως μετά… ξεκίνησε το τρικούβερτο γλέντι, καθώς μέσα στο δάσος με τους θεόρατους πρίνους, ο ΑΠΣ Πυλαριακός διοργάνωσε παραδοσιακό πανηγύρι με το συγκρότημα “Monte Nero” και τον Λαμπρογιάννη Πεφάνη στο βιολί.

Μικροί και μεγάλοι χόρεψαν με την ψυχή τους και απόλαυσαν τη μοναδική φύση σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Κεφαλλονιάς.

Χρόνια πολλά σε όλους και η Παναγιά των Θεμάτων να μας έχει όλους καλά!

Πηγή: poulatakefalonias.gr