Κοινή Σύσκεψη πραγματοποίησαν χτες στον Καραβόμυλο,  το Συντονιστικό της Κίνησης Κεφαλονιάς κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης..
Αντικείμενο αυτής, ο συντονισμός κινήσεων και συλλογικοτήτων που είναι ενάντια στις εξορύξεις, για την παρουσία τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων νήσων ( Π.Σ.Ι.Ν. ), που θα γίνει στα τέλη Νοέμβρη στη Κεφαλονιά και να ζητήσουν να συζητηθεί, το θέμα των εξορύξεων  σε αυτό.

Ύστερα από τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων στη σύσκεψη και τη συζήτηση που ακολούθησε, αποφασίστηκαν τα παρακάτω.
Να απευθύνουν   κάλεσμα, σε όλες τις κινήσεις των νησιών του Ιονίου, που είναι κατά των εξορύξεων, να παραβρεθούν στο Π.Σ. στη Κεφαλονιά.
Να απευθύνουν κάλεσμα στους επαγγελματικούς συλλόγους  φορείς και τους κατοίκους  της Κεφαλονιάς και Ιθάκης, για μαζική συμμετοχή  στο  Π. Σ.
Και τέλος,  να δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου κινήσεων και συλλογικοτήτων, με θέμα τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν αυτές, στους κατοίκους των νησιών μας, το περιβάλλον, τον τουρισμό, την αλιεία και σε άλλες παραγωγικές δραστηριότητες των κατοίκων τους.
Τάσος Καβαλλιεράτος.

Πηγή: vlahatasamis.blogspot.com