Κεφαλονιά-Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Αργοστόλι -Οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα σε όλη την πόλη [εικόνες]

Γράφει ο Στέφανος Κλαουδάτος

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας επί της αίρεσης των εικονομάχων και την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, εορτάζει η Εκκλησία μας σήμερα, 24 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ο ιερομόναχος Δανιήλ Ζωγράφος

Επίκεντρο του εορτασμού στην τοπική εκκλησία ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας στο Αργοστόλι χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Δημητρίου. Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε, ότι σήμερα η Εκκλησία μας λαμπροφορεί, πανηγυρίζει και εορτάζει τον θρίαμβο της αναστηλώσεως των ιερών Εικόνων και προβάλλει τη μεγάλη σημασία που έχει να αποδεχόμαστε και να εκφράζουμε το ορθόδοξο δόγμα, δηλαδή την αναλλοίωτη αλήθεια της πίστεώς μας, όπως αυτήν διασώθηκε μέσα στο ιερό Ευαγγέλιο, στους όρους και τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, πέριξ του Ιερού Ναού και εντός του προαυλίου, πραγματοποιήθηκε μικρά λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, την ίδια ώρα που οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα.

Aπο αριστερά διακρίνονται οι Θεόφιλος Μιχαλάτος, Παναγής Καππάτος, Σωτήρης Κουρής και Διονύσης Κωνσταντάτος

Γιάννης Λυκούδης και Σωτήρης Κουρής

Στη λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο βουλευτής Παναγής Καππάτος, ο δήαμρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Γιάννης Λυκούδης, ο αντιδήμαρχος Διονύσης Κωνσταντάτος κ.α.

Χρόνια Πολλά, καλή Σαρακοστή!

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr ειναι του Neil Jackson.