Κεφαλονιά: Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο Αργοστόλι [εικόνες]

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στο Αργοστόλι, στον ομώνυμο ιερό ναό, ο Άγιος Νικόλαος, σήμερα το πρωί. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κ. Δημήτριος, ενώ σύσσωμα τα Σώματα Ασφαλείας και οι σπουδαστές της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού του νησιού έδωσαν το “παρών”.

Στο τέλος της λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας έστειλε ευχές για την ημέρα εορτασμού στους ναυτικούς μας, των οποίων θεωρείται άλλωστε προστάτης.

Η σημερινή γιορτή ήταν ξεχωριστή καθώς στη Θεία Λειτουργία παρεβρέθηκαν, ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, π. Γεώργιος Αλτουβάς, καθώς και ο εφημέριος της καθολικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Αργοστόλι, Σιμονέλ Μποάνκις.

Το «παρών» στο εκκλησίασμα έδωσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, Νικόλαος Βαλλιανάτος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λυκούδης, η νέας Λιμενάρχης Ανθούλα Νταβάκου εκπρόσωποι του συλλόγου Ναυτικών “Νίκος Καββαδίας”, οι επικεφαλείς των Σωμάτων Ασφαλείας της Κεφαλονιάς κ.α.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr ειναι του Neil Jackson.

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία, χρόνια πολλά στους ναυτικούς μας όπου γης.