Κεφαλονιά: Λαμπρός Εσπερινός στην Ευαγγελίστρια στα Φαρακλάτα -Πλήθος κόσμου στη μεγάλη γιορτή [εικόνες]

Γράφει ο Στέφανος Κλαουδάτος

Πραγματικά λαμπρός ήταν ο αποψινός Μέγας Εσπερινός στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας στο όμορφο χωριό των Φαρακλάτων, με το μεγαλύτερο καμπαναριό του νησιού. Οι πιστοί κάθε ηλικίας κατέκλυσαν από νωρίς το ναό και το εκκλησιαστικό τμήμα της κεφαλλονίτικης χορωδίας να συμπληρώνει την κατανυκτική ατμόσφαιρα με χοράρχη τον Αγαθάγγελο Γεωργακάτο.

Στον Εσπερινό, προεξήρχε ο Πανοσιoλογιώτατος Αρχιμανδρίτης και ιεροκύρηκας της Μητροπόλεως μας π. Φώτιος Καβαλιεράτος πλαισιωμένος από τον εφημέριο του χωριού, π. Βασίλειο και αρκετούς ακόμη ιερείς του νησιού. Πολυάριθμες ήταν οι αρτοκλασίες και φέτος, φανερώνοντας τη μεγάλη αγάπη των Φαρακλάδων για το ναό τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παπαναστασάτου μαζί με τον Γιάννη Λυκούδη

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε τραπέζι στον ξενώνα της εκκλησίας με νηστίσμα εδέσματα για όλους. Το “παρών” έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παπαναστασάτου, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Αργοστολίου Γιάννης Λυκούδης μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Άγγελο Κωνσταντάκη και Μάκη Παπαναστασάτο, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης, ο σύμβουλος πολιτισμού του δημάρχου Αργοστολίου, Βίκτωρας Ρουχωτάς κ.α.

Στο πανύγηρι της Ευαγγελιστρίας οι Γιάννης Λυκούδης και Άγγελος Κωνσταντάκης

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!

πηγή: ekefalonia.gr

Ο Μάκης Παπαναστασάτος στο καλανάρχο της Ευαγγελιστρίας με τους ψαλτάδες

Ο Γεράσιμος Παπαναστασάτος