Κεφαλονιά: Με επιτυχία η 2η Ημερίδα για την Ιερατική Οικογένεια από την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς (εικόνες)

Και αυτή τη χρονιά η πρεσβυτέρα είχε την τιμητική της .

Στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου mediterane στη Λάση πραγματοποιήθηκε η 2η Ημερίδα για την Ιερατική Οικογένεια από την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς .

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ.Δημητρίου και φέτος δύο πρεσβυτέρες ήταν βασικές ομιλήτριες και το θέμα που ανέπτυξαν ήταν << Η Πρεσβυτέρα στην Σύγχρονη Κοινωνία >>.

Οι δύο πρεσβυτέρες που κλήθηκαν να ομιλήσουν ήταν η κα Μαρία Μπαλαμπάνη Προϊσταμένη στον Χειρουργικό Ορθοπεδικό Τομέα του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς μητέρα δύο παιδιών και προσφάτως αποφοιτήσασα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το τμήμα Ψηφιακών Μέσων κι Επικοινωνίας όπου και φοιτούσε μετα του Πρεσβυτέρου της παπά Ξενοφών Ζαρκάδα και η κα Σωτηρία Αλεξανδρή Ζαπάντη πρεσβυτέρα του πατρός Κων/νου Ζαπάντη , μεταπτυχιακή Φυσικός και μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Οι ιερείς της Μητροπόλεώς μας , έγγαμοι μετά των πρεσβυτέρων τους και Ιερομόναχοι δώσανε το παρών και μετα τις ομιλίες των κυριών ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση .

Απαντες συμφώνησαν οτι ήταν μια πολύ όμορφη και χρήσιμη συνάντηση και ευχαρίστησαν τον Σεβασμιότατο ο οποίος και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καθιερωθεί αυτή η συνάντηση και να λάβουν βήμα όλες οι πρεσβυτέρες.

Ως αναμνηστικό δώθηκε στον κάθε Ιερέα και το βιβλίο πόνημα του Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Αντζουλάτου << Δώρημα φωτός >> για τους Αγίους Φανέντες και την Ιερά Μονή της Χάρης τους στην Σάμη .

Η όμορφη αυτή ημερίδα έκλεισε με γεύμα στο εστιατόριο του Ξενοδοχείου .