Κεφαλονιά: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στον Πόρο Κεφαλονιάς! (εικόνες+βίντεο)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στον Πόρο Κεφαλονιάς!
Οι φετινές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 1821 στον Πόρο Κεφαλονιάς πραγματοποιήθηκαν σε ένα εξαιρετικό εορταστικό και συγκινητικό κλίμα τιμώντας έτσι τη μεγάλη γιορτή μας για τα 202 έτη από την επίσημη Έναρξη του Αγώνα της Επανάστασης για την Εθνική μας Ανεξαρτησία!
Μετά την Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Σωτήρος του Πόρου στην Κεντρική Πλατεία παρουσία των περήφανων γονέων, συγγενών και πλήθος κόσμου υπό την μουσική της Φιλαρμονικής του Πόρου πραγματοποιήθηκαν οι υπόλοιπες εκδηλώσεις!
Στο δρόμο πάνω από την πλατεία του Πόρου έγινε η μαθητική παρέλαση με την Φιλαρμονική του Πόρου. Στη συνέχεια στο Μνημείο των Πεσόντων πραγματοποιήθηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Πατέρα Νεκτάριο!
Ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφάνων από τους πολιτικούς της περιοχής μας (τον Πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ Αργύρη Γαβριελάτο και τον Πρόεδρο του Πόρου Οδυσσέα Γαλιατσάτο ο οποίος ήταν και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης,) τον Διευθυντή της Αστυνομίας του Πόρου Σπύρο Παλάσκα, τον Πρόεδρο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Ελειού Πρόννων Διονύση Παπαδάτο, τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου του Πόρου Λευτέρη Στελλάτο, τον Αντιπρόεδρο του Γηροκομείο Αργοστολίου Αριστοτέλη Μπατιστάτου, την Φιλαρμονική Ελειού Πρόννων, την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρου “Ο Πρόνησος” Ασπασία Σεριάτου καθώς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του Πόρου!
Εξαιρετική ήταν η ομιλία για την σημασία της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 που έδωσε η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου του Πόρου Θεοδώρα Παπαβλάσοπουλου!
Συγκίνηση προκάλεσαν οι επαγγελίες όμορφων ποιημάτων για την Ελληνική Επανάσταση από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του Πόρου!
Με μεγάλη απήχηση επίσης έγινε η παραδοσιακή τήρηση ενός λεπτού σιγής και το παίξιμο μιας προσευχής και του Εθνικού μας ύμνου από την Φιλαρμονική της περιοχής μας!
Κείμενο, βίντεο και φωτογραφίες:
Σπύρος Καγκάδης και Γιώργος Γκιάφης
Δείτε παρακαλώ ολόκληρη την εορταστική εκδήλωση στο βίντεο μου που ακολουθεί: