Κεφαλονιά: Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Σάμη (εικόνες)

Με τη δέουσα θρησκευτική ευλάβεια ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Σάμης. Είχε προηγηθεί ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στο χώρο μπροστά από το Λιμεναρχείο, οι πιστοί από όλη τη Δημοτική Ενότητα Σάμης, παρακολούθησαν την τελετή στην οποία χοροστάτησε ο εφημέριος της πόλης Πατέρας Κωνσταντίνος Ζαπάντης, που όπως πάντα έριξε το σταυρό από πλοιάριο!

Τηρώντας την θρησκευτική μας παράδοση,  βούτηξαν στη θάλασσα και έπιασαν το Σταυρό αρκετά νέα παιδιά καταχειροκροτούμενα από τους πιστούς. Μάλιστα εκτός από την ευλογία του Ιερέα, έλαβαν και τον… καθιερωμένο μποναμά!

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας του Δήμου μας, ενώ τιμές απέδωσε η φιλαρμονική Σάμης, τόσο κατά τις πομπές από και προς τον Ιερό Ναό και το λιμάνι, όσο και κατά τον καθαγιασμό των υδάτων.

Και του χρόνου και καλή φώτιση σε όλους!

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΗ
**************************************************
Η εορτή των Θεοφανίων γιορτάζεται πλέον με λαμπρότητα σε όλη την ανατολική Εκκλησία ως εορτή του φωτισμού της ανθρωπότητας δια του Αγίου Βαπτίσματος..
Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε,
ἡ τῆς Τριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις·………
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ