Κεφαλονιά: Με λαμπρότητα και συγκίνηση η μαθητική παρέλαση για την εορτή της 21ης Μαΐου στο Αργοστόλι [εικόνες +βίντεο]

Ρεπορτάζ Ιωάννα Σταυρίδου

Με τη δέουσα λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος Ένωσης των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα στο Αργοστόλι.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την καθιερωμένη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ Δημητρίου.

Η συνέχεια δόθηκε στον μνημείο των Ριζοσπαστών όπου πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των πεσόντων αγωνιστών για την Ένωση.

Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος μαζί με τον Γ.Γραμματέα Τουρισμού Μύρων Φλουρή

Λίγο μετά της 12 ξεκίνησε η μεγάλη μαθητική παρέλαση, υπό την μουσική της Φιλαρμονικής Σχολής Αργοστολίου “Διονύσης Λαυράγκας”και της Φιλαρμονικής Κεφαλληνίας, με τα σχολεία του Δήμου, καθώς και αντιπροσωπείες από τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία μας και φυσικά της Σχολής του Εμπορικού Ναυτικού.

Ρίγη συγκίνησης για την μαθητική κοινότητα του νησιού μας όπου σήμερα παρέλασε τιμώντας την 160η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη μητέρα Ελλάδα

Στην εξέδρα των επισήμων διακρίναμε, τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Νικόλα Βαλλιανάτο, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Μαρτίνη, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιλτιάδη Μελισσά, την Αντιπεριφερειάρχη Ελένη Παπαναστασάτου, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Αλεξανδράτο, τον αντιδήμαρχο  Διονύση Κωνσταντάτο, καθώς και τους επικεφαλείς των σωμάτων ασφαλείας του νησιού  μας.

Σχολεία και πολιτιστικοί σύλλογοι από την Κεφαλονιά παρέλασαν με καμάρι και ζωντάνια, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Την παρέλαση συνόδευε η Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου και η Φιλαρμονική σχολή Κεφαλληνίας, προσδίδοντας ένα εορταστικό και συγκινησιακό κλίμα στην εκδήλωση. Τελετάρχης στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις ορίστηκε η Βάνια Σαμόλη.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους και τις φιλαρμονικές για την εντυπωσιακή παρουσία τους.

Το πλούσιο φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

πηγή: ekefalonia.gr

Εξαιρετική ήταν στην παρουσίαση της παρέλασης η Βάνια Σαμόλη