Κεφαλονιά: Με λαμπρότητα ο πανηγυρικός εσπερινός για τον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού, στον Ι.Ν. Παντοκράτορος Ληξουρίου (εικόνες)

Της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος σήμερα. Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης.Όπως αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη ο Χριστός πήρε μαζί του τους μαθητές του Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη και ανέβηκαν μαζί σ’ ένα βουνό, πιθανώς το Θαβώρ της Γαλιλαίας, όπως αναφέρεται στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑΣ. για να προσευχηθούν.
Οι τρεις μαθητές Του, κουρασμένοι από τη δύσκολη ανάβαση στο βουνό, κάθισαν να ξεκουραστούν και αποκοιμήθηκαν.
Όταν ξύπνησαν, αντίκρισαν το πρόσωπο του Κυρίου που άστραφτε σαν τον ήλιο με τα λευκά σαν το χιόνι φορέματά του και συνομιλούσε με τον Μωυσή και τον Ηλία, δύο από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης.

Ήταν η πρώτη φορά που έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους ανθρώπους η Θεότητα του Χριστού. Τότε ακούστηκε μια φωνή από τον ουρανό να αναφέρει «Οὗτος ἐστὶν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός· αὐτοῦ ἀκούετε», Στο Ληξούρι εορτάζει ο Ι.Ν. Παντοκράτορος όπου αποβραδύς τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Μερικές φωτογραφίες από την τέλεση του εορταστικού εσπερινού. Χρόνια πολλά σε όλους μας και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες, Σωτήρη, Σωτηρία, Ευμορφία και η Μόρφω, Επίσης ας τιμήσουμε την ……. σκορδαλιά με βακαλάο ή ψάρια όσοι βέβαια την φτιάχνουμε, αφού μόνο την ημέρα της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος επιτρέπεται η ιχθυοφαγία. Τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι το Δεκαπενταύγουστο, τηρείται νηστεία.

Από το facebook της Matina Xristo

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr