Κεφαλονιά: Με μεγαλοπρέπεια κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους στο Ληξούρι (εικόνες+βίντεο)

Με μεγαλοπρέπεια κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη μας.
Σήμερα το πρωϊ τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία πλήθους πιστών από όλο το νομό και χοροστατούντος των Μητροπολιτών Γλυφάδος Βούλας και Ελληνικού κ.κ. Αντωνίου και Κεφαλληνίας κ.κ Δημητρίου, ενώ η Εκκλησιαστική Χορωδία υπό την Διεύθυνση του Νικολάου Βαλσάμου απέδωσε εξαιρετικά τους ύμνους.
Στις 11 περίπου ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου στις κεντρικές οδούς της πόλης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου, Σπουδαστών του Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων και εκατοντάδων πιστών που ακολούθησαν την πομπή σε όλη την πορεία της.
Στις διήμερες εκδηλώσεις εορτασμού του Πολιούχου Αγίου του Ληξουρίου συμμετείχε ο Βουλευτής Κεφαλληνίας-Ιθάκης κ. Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας-Ιθάκης κ. Κουρής, η Αντιπεριφερειάρχης κα Παπαναστασάτου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αραβαντινός-Συμωνέτος, ο Δήμαρχος μας κ. Κατσιβέλης, Αντιδημάρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ληξουρίου, η Διοικήτρια του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου κα Μοσχονά, κ.ά.
Χρόνια Πολλά στην Πόλη μας. Ο Άγιος να μας καθοδηγεί και να φωτίζει τον δρόμο μας.
Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες.
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου