Κεφαλονιά: Ο εξωραϊσμός του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα, οι άξιοι υγειονομικοί και οι κακοποιητικές συμπεριφορές…

Ολοκληρώθηκαν εχθές οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που οργάνωσαν Δήμοι και Πολιτιστικοί Σύλλογοι σε όλη την Κεφαλλονιά. Επίκεντρό τους φυσικά το Αργοστόλι και το Ληξούρι με τις μεγάλες καρναβαλικές παρελάσεις της Κυριακής, ενώ στη Σάμη γιορτάστηκαν με παραδοσιακό τρόπο τα Κούλουμα, χάριν στις προσπάθειες του πραγματικά δραστήριου συλλόγου “Αιγιαλός”. Θα θέλαμε ωστόσο να εκφράσουμε την ελπίδα πως την επόμενη χρονιά θα υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός όλων, προκειμένου το καρναβάλι της Κεφαλλονιάς να αποκτήσει μία ενιαία μορφή χωρίς επικαλυπτόμενες εκδηλώσεις και με δρώμενα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

********************

Ο Δήμος Σάμης συγχαίρει τη συντοπίτισσά μας Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, κυρία Δανελάτου Καλυψώ για την βράβευση της από το Υπουργείο Υγείας για την προσφορά της στο ΕΣΥ. Συγκεκριμένα, η κυρία Δανελάτου έλαβε τιμητική διάκριση που αφορούσε στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους μικρούς ασθενείς της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου του νησιού μας. Από την πλευρά μας να αναφέρουμε ότι η βράβευση των υγειονομικών του Εθνικού Συστήματος Υγείας πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος απευθυνόμενος στους βραβευθέντες υγειονομικούς, ανέφερε μεταξύ άλλων πως έκαναν υπέρβαση ψυχής για την αντιμετώπιση της πανδημίας και κάλεσε όλους τους εργαζομένους στο ΕΣΥ να δουν τους εαυτούς τους στα πρόσωπα εκείνων που βραβεύτηκαν. Πολλά συγχαρητήρια και από εμάς!

********************

Ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση είχαν οι νέες εργασίες καλλωπισμού του προαύλειου του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα, που ήρθαν σε συνέχεια των έργων επισκευής των εξωτερικών του τοιχίων. Πλέον η εκκλησία του χωριού μας παρουσιάζει μία χρωματική συνέχεια που σίγουρα την αναβαθμίζει αισθητικά. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και νέες εργασίες εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου του Ναού. Μακάρι δε κάποια στιγμή, να ξεκινήσουν και οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης και εντός…

********************

Όπως μας ενημέρωσε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σάμης, κυρία Αμαλία Αλυσανδράτου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτή την εβδομάδα η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Σημάδια κακοποίησης και πως αναγνωρίζονται στο σχολείο και στο σπίτι». Η ενημέρωση αφορούσε εκπαιδευτικούς και γονείς και πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Λυκείου Σάμης. Ελπίζουμε πως δεν θα χρειαστεί ποτέ να βρεθούμε στη μικρή μας κοινωνία αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα. Αν όμως υποπέσουν στην αντίληψή μας, θα πρέπει να τα καταγγείλλουμε άμεσα στις αρμόδιες αρχές. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η σιωπή είναι συνενοχή…

********************

Διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών δειγματοληψίας και εργαστηριακών αναλύσεων του πόσιμου νερού στην Κεφαλλονιά αποφάσισε να πραγματοποιήσει η Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Δήμων Κεφαλλονιάς. Στόχος είναι η συνέχιση του ελέγχου της ποιότητας του πόσιμου νερού στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού μας. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, στα Πουλάτα αναμένεται να πραγματοποιηθούν 2 δειγματοληψίες, με κάθε μία εξ αυτών να περιλαμβάνει διαφορετικό πακέτο εργαστηριακών ελέγχων. Συνολικά στο Δήμο Σάμης θα πραγματοποιηθούν 46 δειγματοληψίες εκ των οποίων 20 στη Δημοτική Ενότητα Σάμης,  20 στη Δημοτική Ενότητα Πυλάρου και 6 στη Δημοτική Ενότητα Ερίσσου.

Πηγή: poulatakefalonias.gr