Κεφαλονιά: «Ω Γλυκύ μου Έαρ» -Επιβλητικοί και ανθισμένοι οι Επιτάφιοι στο Αργοστόλι [εικόνες +βίντεο]

Πλήθος πιστών, επισκέπτες της Κεφαλονιάς και κάτοικοι του νησιού, συμμετείχαν και παρακολούθησαν την περιφορά των επιτάφιων που ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ.  Ως είθισται, ο Μητροπολιτικός επιτάφιος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε τη μεγάλη πομπή προς την κεντρική πλατεία Βαλλιάνου. Ακολούθησαν και οι επιτάφιοι των υπόλοιπων ενοριών του Αργοστολίου.


Τη Μεγάλη Παρασκευή, 3 Mαϊου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στο Αργοστόλι.

Ακολούθησε η καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως και η συνάντηση με τους Επιταφίους της ενορίας του Αγίου Νικολάου, της Σiσσίωτισσας, του Αγ. Σπυρίδωνος καθώς και των Ταξίαρχων καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία της πόλης του Αργοστολίου.

Την πομπή συνόδευσαν η Φιλαρμονική «Διονύσιος Λαυράγκας», υπό την διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Περλικίδη, οι πρόσκοποι από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αργοστολίου καθώς και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων με παραδοσιακές φορεσιές. Οι περιφορές των επιταφίων της Μεγάλης Παρασκευής στο ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου έχουν διαφορετικό χρώμα και ακολουθούν κάποιου είδους ιεροτελεστία που κάνουν το γεγονός πιο εντυπωσιακό.

Φέτος, ιδιαίτερο τόνο έδωσε το γυναικείο τμήμα της Χορωδίας Αργοστολίου υπό τη διεύθυνση της Αλεξλίας Μαρτσέλου που μαζί με τους πιστούς έψαλε τα εγκώμια, στην πλατεία Βαλλιάνου.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τον Βουλευτή του νομού Παναγή Καππάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Σωτήρη Κουρή, τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Νικόλα Βαλλιανάτο, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Νικόλα Φαραντούρη, την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Ελένη Παπαναστασάτου, τον Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Γιάννη Λυκούδη, τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΔ-ΙΝ Αλέξανδρο Παρίση, τον καθηγητή Πανεπιστημίου Ναπολέων Μαραβέγια, την Περιφερειακή Σύμβουλο Γιάννα Κουλουμπή, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σταύρο Σπάθη, τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Σαμούρη, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό, τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Θόδωρο Αλυσανδράτο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Μάκη Παπαναστασάτο, τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Σπύρο Λουκάκη, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Σάββα Σαβαόγλου, Εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

πηγή: ekefalonia.gr