Κεφαλονιά: Oλοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο στο Αργοστόλι [εικόνες]

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΕΚΚΙ) με τη συμμετοχή πολλών φορέων στο πλαίσιο της πανελλήνιας κινητοποίησης, κατά του εργασιακού νομοσχεδίου που φέρνει προς ψήφιση κυβέρνηση.

Στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι πολλών κλάδων, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του εν λόγω νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτήρισαν αντεργατικό, ενώ θεωρούν πως θα καταργήσει μια σειρά εργασιακών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με τους αγώνες και το αίμα των εργαζομένων.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΕΚΚΙ Σπύρος Καμπίτσης και εκπρόσωποι των υπολοίπων φορέων που συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση.
Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Αργοστολίου, καταλήγοντας εκ νέου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους διακρίναμε τον περιφερειακό σύμβουλο Ιονίων Νήσων της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκο Γκισγκίνη, τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αργοστολίου Γιάννη Κουρούκλη, τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ Δημήτρη Μαντζουράτο και πολλούς άλλους.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

πηγή: ekefalonia.gr