Κεφαλονιά: Ποια σενάρια εξετάζουν οι Αρχές για τον θάνατο του 20χρονου κολυμβητή – Ο ιατροδικαστής θα ρίξει «φως»

Την άκρη του νήματος στις συνθήκες θανάτου του 20χρονου κολυμβητή που έχασε τη ζωή του στον Όρμο Σάμης στην Κεφαλονιά ερευνούν οι αρχές.

Το Λιμεναρχείο Σάμης έχει αναλάβει την προανάκριση για τον θάνατο του νεαρού κολυμβητή, που σήμανε συναγερμό στο νησί της Κεφαλονιάς.

Όλα ξεκίνησαν χθες, Πέμπτη (12.07.24) το απόγευμα, όταν ο 20χρονος έφυγε από το σκάφος, όπου εργαζόταν, προκειμένου να πάει για κολύμπι.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά τα ίχνη του χάθηκαν, με αποτέλεσμα να οργανωθεί επιχείρηση εντοπισμού του, στην οποία έλαβε μέρος ακόμα και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά από περίπου 17 ώρες, το σώμα του 20χρονου εντοπίστηκε από ιδιώτη δύτη και ανασύρθηκε στη στεριά. Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το Λιμενικό, ενώ από τα έως τώρα δεδομένα δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια εγκληματική ενέργεια.

Έτσι τα πιο πιθανά σενάρια είναι ο θάνατος του νεαρού άνδρα να προήλθε είτε από πνιγμό, είτε σε παθολογικά αίτια ή ακόμα και να χτύπησε κάπου κατά τη διάρκεια που κολυμπούσε.

Η ιατροδικαστική εξέταση που θα διενεργηθεί τις επόμενες ώρες είναι αυτή που αναμένεται να φωτίσει τις αιτίες θανάτου.

«Είμαστε στεναχωρημένοι όλοι από χθες το απόγευμα για το παλικάρι. Το τί είχε προηγηθεί το απόγευμα πριν τις έξι χθες ή το τί σημάδια έχει το άτυχο το σώμα του παιδιού δεν γνωρίζω.

Εκείνο όμως που γνωρίζω είναι ότι έξι το χθες το απόγευμα ενημερώθηκε το λιμεναρχείο από τον κυβερνήτη ενός καταμαράν ότι ένας από τους επιβαίνοντες, όπου στην πορεία αποδείχτηκε ότι είχε πέσει για μπάνιο να κολυμπήσει, αγνοείται αρκετή ώρα», λέει στο newsit.gr o δήμαρχος Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας, και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Ξεκίνησαν οι έρευνες μέχρι αργά το βράδυ από ιδιωτικά μέσα και από έναν ιδιώτη δύτη. Από το πρώτο φως της μέρας συνεχίστηκε η προσπάθεια των ερευνών, ήρθε και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και μετά από δυόμισι ώρες ο ιδιώτης δύτης βρήκε το παιδί νεκρό. Από εκεί και πέρα προανάκριση κάνει το λιμεναρχείο, η αυτοψία θα δείξει. Ο δύτης δίνει και αυτός κατάθεση ακόμη.

Εκείνο που ξέρω εγώ με κάθε βεβαιότητα, είναι ότι χθες τέτοια ώρα, καθώς και το μεσημεράκι προς το απόγευμα είχε πάρα πάρα πολύ καλό καιρό, ήταν πολύ ζεστά τα νερά, δεν υπήρχε κάτι το οποίο θα μπορούσε να εμποδίσει ένα υγειές άτομο να κολυμπήσει και μάλιστα αρκετή ώρα.

Το σημείο δεν είναι καθόλου επικίνδυνο, μία ωραία στρωτή παραλία είναι, κάπως απομονωμένη, γιατί υπάρχει χωματόδρομος, γι’ αυτό συνήθως την προσεγγίζουν με σκάφη. Είναι μια ήσυχη και ήρεμη παραλία», καταλήγει.

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

πηγή: newsit.gr