Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα, 14 Αυγούστου 2022, ο Μέγας Πανηγυρικός Aρχιερατικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ναό στο Μαρκόπουλο Κεφαλονιάς.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων κ. Νικηφόρος, συμπαραστεκόμενος απο τον οικείο Μητροπολίτη κ. Δημήτριο και αρκετούς ιερείς.

Στον Ναό, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο προσκύνημα στην Κεφαλονιά μετά τον Άγιο Γεράσιμο, λόγω της θαυματουργικής εμφανίσεως των φιδιών της Παναγίας, παρακολούθησε τον εσπερινό αρκετός κόσμος, ντόπιοι κάτοικοι αλλά και τουρίστες εκ του εσωτερικού και εξωτερικού κυρίως από την Ρουμανία και Βουλγαρία.

Ο Θεοφιλέστατος στο επίκαιρο κήρυγμα του, μίλησε για το γεγονός της Κοιμήσεως και εις Ουρανούς Μεταστάσεως της Θεοτόκου αλλά και για το θαυμαστό γεγονός της υπάρξεως των φιδιών που όπως τόνισε δείχνουν τη παραδείσια συμφιλίωση του ανθρώπου με τη φύση.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

Χρόνια Πολλά, καλό Δεκαπεντάγουστο!

Πηγή: ekefalonia.gr

 

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Με μεγάλη επιτυχία η ετήσια εκδήλωση “Πανσέληνος στον κήπο” του Κώστα Ευαγγελάτου στη λίθινη “ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ” του Κήπου της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι (εικόνες)
Επόμενο άρθροΞεκίνησε από τα Σιμωτάτα την μάχη για το Δήμο Αργοστολίου ο Νίκος Ανουσάκης -“Στοχεύουμε ακριβώς στις περιοχές που θεωρούνται εκλογικά “άντρα” του Θεόφιλου και δεν αναγνωρίζουμε αβατα ” δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Παρόν και Μέλλον”