Κεφαλονιά: “Η Ελένη ήταν η προσωποποίηση του αγαπητού, πράου και καλοσυνάτου Ανθρώπου…” (εικόνες+βίντεο)

Έφυγε από κοντά μας την Πέμπτη 28/3 η αγαπημένη συγχωριανή Φανού Ελένη σύζυγος Χρήστου Φανού.

Ήταν γεννημένη το 1926 και ευτύχισε με τον σύζυγο της αείμνηστο Χρήστο να αποκτήσουν μία θαυμάσια οικογένεια με 4 παιδιά τον Παναγή την Ιουλία την Αγγελική και την Χρυσούλα 11εγγόνια και 12 δισέγγονα.

Η Ελένη ήταν η προσωποποίηση του αγαπητού, πράου και καλοσυνάτου Ανθρώπου, ήταν από όλους μικρούς και μεγάλους η αγαπημένη φίλη, θεια, γιαγιά συγχωριανή, και πάντα εύρισκε ένα καλό λόγο να μας πει, πάντα πρόθυμη να προσφέρει και να συμβουλέψει, ιδιαίτερα τα παιδιά.

Έζησε μια πολυτάραχη ζωή με πολέμους, εμφυλίους μεγάλες κακουχίες, πείνα, δικτατορίες και ήταν μια ζωντανή εγκυκλοπαίδεια την οποία αξιοποιήσαμε πολλές φορές για να μάθουμε τον τρόπο ζωής, ιστορίες χωριανών και του χωριού μας και τα βιώματα των συγχωριανών πριν πάρα πολλά χρόνια.

Τόσο η ίδια και ο αείμνηστος σύζυγός της Χρήστος αλλά και τα παιδιά τους ήταν κοντά στον σύλλογό μας και στις εκδηλώσεις που κάναμε και η τελευταία παρουσία της ήταν το 2019 στο Μουσείο του χωριού.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Την αγαπούσαν πολύ και της συμπαραστάθηκαν μέχρι την τελευταία της στιγμή

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει το Σάββατο στις 11 το πρωί στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στα Καμιναράτα.