Κεφαλονιά: Συγκινητική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου από το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου [εικόνες]

Σε κλίμα έντονα συγκινησιακό, πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση μνήμης της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου αλλά και της μεγάλης θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, του Τρίτου Γυμνασίου Αργοστολίου, παρουσία του βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης κου Καππάτου αλλά και του Δ/ντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας κ. Μελισσά.
Η γιορτή πλούσια σε καλλιτεχνικά δρώμενα, απέδωσε ηχηρά και ουσιαστικά το μήνυμα και το νόημα της ημέρας, στην βαθιά ανθρώπινη διάστασή του, όπως αυτή εκφράζεται στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Η εξωστρέφεια των σχολείων συνιστά πλέον κυρίαρχη επιταγή και απαίτηση της σύγχρονης εποχής γεγονός που επισημάνθηκε και από τον κ.Μελισσά.Το προσφυγικό ένα ζήτημα που τέθηκε εμμέσως διαμέσου των δρώμενων, άγγιξε επί της ουσίας το κοινό, ανασύρωντας με το “λόγο” της εικόνας, εκείνα που επιβάλλεται, να μην ξεχνούμε.Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, τονίζοντας το σεβασμό, την σπουδή και την ευθύνη στην διαχείρισή του, εξήρε την δράση στο σύνολό της και τόνισε ότι οι μαθητές-έξοχοι πρωταγωνιστές της παραστάσεως, τόσο οι επί σκηνής αλλά και εκείνοι που αποτέλεσαν το κοινό-χρωμάτισαν με ειλικρινές κι αυθόρμητο συναίσθημα την καρδιά όσων κοινώνησαν την διοργάνωση.

Γεμάτοι υπερηφάνια όσοι είχαμε την τιμή να παρεβρεθούμε, υπερηφάνια κι ελπίδα συγχαίρουμε τους ιθύνοντες της συγκεκρινένης πρωτοβουλίας και προσδοκούμε στην αλλαγή.

Αυτή που εκφράζει, άδολα ανεπιτήδευτα, η παιδική ψυχή.Άλλωστε τα πρόσωπα των μικρών μαθητών διηγήθηκαν ξεκάθαρα, με απόλυτη ζωντάνια και σαφήνεια όσα οι εικόνες κι οι μελωδίες περιέγραψαν εξευγενισμένα.

Σαμόλη Ευαγγελία