Κεφαλονιά: Τι απαθανάτισε στα Πουλάτα ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Jeremy Flint;

Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα φωτογράφηση από τον διεθνούς φήμης φωτογράφο Jeremy Peter Flint ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα στο νησί μας.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάσαμε στην σελίδα της «Outdoor Kefalonia Activities» του υπερδραστήριου Γιώργου Ποταμιάνου, ο Jeremy Flint ήρθε στην Κεφαλλονιά με πρωτοβουλία του αγγλικού τμήματος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στο πλαίσιο καμπάνιας για την ανάδειξη της «μυστικής πλευράς» του νησιού μας στο εξωτερικό. Ο ρόλος δε του Γιώργου υπήρξε κομβικός, καθώς ανέλαβε να δείξει στον Jeremy πόσο όμορφη είναι η ζωή στο νησί μας τον χειμώνα και ποιές οι δραστηριότητές μας.

Οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν αρκετά σημεία της Κεφαλλονιάς μεταξύ των οποίων και τα Πουλάτα, απαθανατίζοντας εικόνες από την καθημερινότητα στο χωριό μας. Ειδικότερα, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες που προδημοσίευσε η «Outdoor Kefalonia Activities» βρέθηκαν στην κτηνοτροφική εγκατάσταση του συγχωριανού μας Παναγιώτη Τουλάτου, τον οποίο και φωτογράφισαν, θέλοντας με αυτόν το τρόπο να επισημάνουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει διαχρονικά η κτηνοτροφία στην οικονομία αλλά και στη ζωή του νησιού μας.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Jeremy Peter Flint είναι βραβευμένος με 14 διεθνή βραβεία φωτογράφος και συγγραφέας από το Οξφορντσάιρ της Αγγλίας και ειδικεύεται στην ταξιδιωτική φωτογραφία, τα τοπία και τα περιβαλλοντικά πορτρέτα. Όπως ο ίδιος αναφέρει στη σελίδα του http://www.jeremyflintphotography.com η δουλειά του καλύπτει την περιέργειά του για τους ανθρώπους και την κουλτούρα τους και μέσα από προσωπικές και πολύχρωμες στιγμές τους προσπαθεί να απεικονίσει την ουσία κάθε τόπου που επισκέπτεται. Μάλιστα συνεργάζεται με το National Geographic, το Lonely Planet, τους Sunday Times και με πολλά ακόμη ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Σε αναμονή της δημοσιοποίησης και αξιοποίησης όλου του φωτογραφικού υλικού, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι πρόκειται για μια πραγματικά όμορφη πρωτοβουλία του ΕΟΤ που θα προβάλει την Κεφαλλονιά στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Γιώργο Ποταμιάνο που έφερε τον κ. Flint στα Πουλάτα και φυσικά τον Παναγή που δέχτηκε να ποζάρει στο φακό και να διαφημίσει το χωριό μας.

Πηγή: poulatakefalonias.gr