Τι συνέβη με το τραυματισμένο άλογο στα Μαυράτα Κεφαλονιάς; Η επίσημη ενημέρωση των Αρχών, οι ενέργειες και τα ερωτήματα που παραμένουν.
🟨 Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε την Κεφαλονιά
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την υπόθεση του τραυματισμένου αλόγου στα Μαυράτα Κεφαλονιάς, το οποίο τελικά δεν κατάφερε να επιβιώσει, προκαλώντας έντονη συγκίνηση αλλά και ερωτήματα για τη διαχείριση του περιστατικού.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ Π.Ε. Κεφαλληνίας ενημερώθηκε για το περιστατικό τη Δευτέρα το πρωί, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που είχε αποσταλεί από το απόγευμα της Κυριακής 26 Απριλίου.
🟨 Άμεση κινητοποίηση – Επικοινωνία με Εισαγγελία και Αστυνομία
Όπως αναφέρεται, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης και η προϊσταμένη κτηνίατρος κινήθηκαν άμεσα. Πριν μεταβούν στο σημείο, ήρθαν σε επικοινωνία με την Εισαγγελία καθώς και με τη Διεύθυνση Αστυνομίας, από την οποία ζήτησαν συνδρομή.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο σημείο, όπου εφαρμόστηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
🟨 Η κτηνιατρική γνωμάτευση και οι επόμενες κινήσεις
Η κτηνιατρική γνωμάτευση που συντάχθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει ήδη διαβιβαστεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας, η οποία αναμένεται να προχωρήσει στις επόμενες ενέργειες για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον και πίεση για διαφάνεια, με την κοινή γνώμη να αναμένει απαντήσεις.
🟨 Τι θα γίνει με τα άγρια άλογα του Αίνου
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη συνολική διαχείριση των άγριων αλόγων του Αίνου που βρίσκονται στην περιοχή του Ελειού.
Οι τοπικές αρχές επισημαίνουν ότι αναμένουν οδηγίες από τα αρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ώστε να καθοριστεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης και προστασίας των ζώων.
🟥 Το ερώτημα που μένει: Θα αποδοθούν ευθύνες;
Η υπόθεση έχει ήδη πάρει διαστάσεις, με πολλούς να ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε το άλογο αλλά και για το αν θα υπάρξουν ευθύνες.
Οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες.
Παρακάτω η ανακοίνωση της Περιφέρειας:
ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑΤΑ
Σε συνέχεια των διάφορων δημοσιευμάτων σχετικά με την υπόθεση του τραυματισμένου αλόγου στα Μαυράτα Κεφαλονιάς, το οποίο στη συνέχεια κατέληξε, σας γνωρίζουμε ότι το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ Π.Ε. Κεφαλληνίας ενημερώθηκε τη Δευτέρα το πρωί με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο είχε σταλεί την Κυριακή 26 Απριλίου το απόγευμα και ώρα 19:34.
Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης και η προϊσταμένη κτηνίατρος του Τμήματος άμεσα την Δευτέρα το πρωί, αφού επικοινώνησαν με το γραφείο της κας εισαγγελέως και με την Διεύθυνση Αστυνομίας από την οποία ζήτησαν συνδρομή, μετέβησαν στο σημείο του περιστατικού, όπου διενεργήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες σύμφωνα με την νομοθεσία.
Η κτηνιατρική γνωμάτευση του Τμήματος Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ ΠΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ έχει αποσταλεί στην Αστυνομική Δ/νση Κεφαλληνίας για περαιτέρω ενέργειες.
Για την συνολική διαχείριση των άγριων αλόγων του ΑΙΝΟΥ που βρίσκονται στην περιοχή του Ελειού αναμένουμε τις σχετικές εντολές διαχείρισης από τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και ενέργειας.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ



