Κεφαλονιά: Το Ρίφι καλεί τους ετεροδημότες που έρχονται στο χωριό να μείνουν σπίτι τους 15 ημέρες

Αγαπητοί συγχωριανοί εκτός Κεφαλονιάς, με αφορμή την κατάσταση, που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε όλο το κόσμο, θα ήθελα,ως εκπρόσωπος της κοινότητας, να επιστήσω την προσοχή σας σε κάποια βασικά πράγματα.
Σίγουρα το κράτος έχει δώσει κάποιες οδηγίες, οι οποίες όπως βλέπουμε δεν ακολουθούνται με την ανάλογη σοβαρότητα.
Τελευταία, έχει παρατηρηθεί μεγάλη μετακίνηση πληθυσμού προς το νησί μας.
Θα πρέπει να ξέρετε ότι το νησί μας δεν διαθέτει τον ανάλογο υγειονομικό εξοπλισμό, για να αντιμετωπίσει κάποιο κρούσμα κορωνοιου σε σοβαρή κατάσταση.
Καλό είναι να μείνετε στο χώρο, που διαμένετε, που εκεί σίγουρα υπάρχει η υποδομή να αντιμετωπιστεί το οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό.
Παρουσιάστηκε το φαινόμενο να έχει έρθει κοσμος σε κάποιες κοινότητες, να μην μπαίνει σε καραντίνα , όπως θα έπρεπε, αλλά αντιθέτως να κυκλοφορεί ελεύθερα μεταξύ ηλικιωμένων ανθρώπων, μη γνωρίζοντας και οι ίδιοι αν είναι φορείς του νέου ιού.
Ο πληθυσμός της Κεφαλονιάς, σε μεγάλο βαθμό, όπως σε όλες τις επαρχίες, αποτελείται από ηλικιωμένους ανθρώπους.
Είναι αδύνατο να μην έρθει αυτή η μάστιγα στο νησί. Αλλά με την αδιαφορία μας και τη μη τήρηση των κανόνων που επιβάλλονται, βάζουμε σε κίνδυνο όλους αυτούς τους ανθρώπους. Ξέρω ότι από αύριο απαγορεύεται η μετακίνηση οποιουδήποτε στο νησί , που δεν είναι μόνιμος κάτοικος.
Όποιος δηλωμένος μόνιμος κάτοικος του Ριφιου πάρει τη λανθασμένη απόφαση να ταξιδέψει προς το χωριό, θερμή παράκληση να μείνει στο σπίτι του για το διάστημα των 15 ημερών. Και όποια βοήθεια θελήσει προς εξυπηρέτηση του( πάντα από απόσταση) , να επικοινωνήσει μαζί μου.
Εύχομαι καλό κουράγιο και υγεία σε όλους και είμαι στη διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=229563678432939&id=118406666215308&__xts__%5B0%5D=68.ARByNijueGY8qxhe17a1Ct26CbncRRGXMuPyZXRIeaw_ru922T6HzbAMyyvY3WjdmHSGAE5YdijUMnXiW9nv2IyjJX5L0hzhbAFj8YXkdNXp-SCMW7b5ruCbwZoAjFfJmHP_MeCamuRW0LI4-_WfmEdMUHni4alMfINIIxzpr5hbTzqqPHfBg8z9SBd0bA-qqCOBOM18RBMHFCf4AihIwp7UygynzUcMC6roQMb_KYnRc_lnAaQzZFKZbSVaJi9suj0UfW-50bdFMrncUD-_JR_XwkgX5ZMfKHNAoz7pvTlHgaGKX4tUBXMSiybz3TEnHj-9HUkzc1eg7SU4_CU&__tn__=-R