Κεφαλονιά: Βιβλία από το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου στην ακριτική Γαύδο [εικόνες]

Μια ανάρτηση στο Facebook από την κυρία Έφη Γεωργακά, μόνιμη κάτοικο Γαύδου, που ζητούσε βιβλία για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο Ιατρείο του νησιού, ήταν το έναυσμα.

Δόθηκε το σύνθημα και, μαθητές/_ τριες, συνάδελφοι και φίλοι του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου «ΡΌΚΚΟΣ ΧΟΪΔΑΣ» αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε βιβλία για κάθε ηλικία: λογοτεχνικά, επιστημονικά, γνώσεων, τέχνης, ιστορίας, βοηθήματα σχολικά. Ο ενθουσιασμός μεγάλος και συγκινητική η ανταπόκριση των παιδιών. Μέσα σε μία εβδομάδα συγκεντρώσαμε περίπου 350 βιβλία, τα οποία αποστείλαμε στο νοτιότερο σημείο της πατρίδας μας και της Ευρώπης.

Οι 80 κάτοικοι του ακριτικού μας νησιού, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδάκια, τα περιμένουν με ανυπομονησία. Και τα δικά μας παιδιά πήραν ένα όμορφο μήνυμα: «όταν έχω οκτώ και δώσω τα πέντε, δεν μου μένουν τρία αλλά δεκατρία». Έμαθαν, λοιπόν, ότι η προσφορά έχει προσθετική αξία και πόσω μάλλον η προσφορά ενός βιβλίου …

Οφείλουμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ στην Προϊσταμένη των ΕΛΤΑ Αργοστολίου, κ. Νικολέτα Καραχάλιου και στην υπάλληλο, κ. Αγγελική Ευαγγελάτου, οι οποίες με ιδιαίτερη, αξιομίμητη ευαισθησία αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας.

Οι φωτογραφίες με τους μαθητές/ τριες και τους συναδέλφους που στήριξαν τη δράση.