Κεφαλονιά: Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 21ης Μαΐου με κατάθεση στεφάνων στο Κοιμητήριο του Δραπάνου στο Αργοστόλι [εικόνες]

Σε κλίμα κατάνυξης και με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε η Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ριζοσπαστών Ιωσήφ Μομφεράτου, Ηλία Ζερβού – Ιακωβάτου και Γερασίμου Α. Λειβαδά στο Δημοτικό κοιμητήριο Αργοστολίου στο Δράπανο.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος παρουσία κλήρου και λαού.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, οι Διευθυντές Αβαθμιας και Ββαθμιας εκπαίδευσης κ.κ Μέλισσας και Αλεξανδράτος,

ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου Θεόδωρος Αλυσανδράτος, ενώ το παρών έδωσε και το παράρτημα Αργοστολίου του Λυκείου Ελληνίδων με επικεφαλής την πρόεδρο Ευρώπη Μοσχονά.

Μετά το πέρας της τελετής οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των ηρώων που αγωνίστηκαν για την Ένωση της Επτανήσου με την μητέρα Ελλάδα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με τη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας και ακολούθως με την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ριζοσπαστών και την μεγάλη μαθητική παρέλαση, στην πλατεία Βαλλιάνου, στο Αργοστόλι.

Σήμερα, εξάλλου, είναι προγραμματισμένη μία μοναδική συναυλία για την συμπλήρωση 160 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με τη Χορωδία της ΕΡΤ στο θέατρο Κέφαλος.

Δείτε αναλυτικά το πλούσιο φωτορεπορτάζ μέσα από το facebook του ekefalonia.gr

πηγή: ekefalonia.gr