Κεφαλονιά: Ζόρικος επισκέπτης ο Ετεοκλής!

Και ενώ η Διδώ, πριγκίπισσα της Τύρου γαρ, μας φέρθηκε με σχετική αβρότητα, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Ετεοκλή. Ο βασιλιάς της Θήβας και γιός του Οιδίποδα και της Ιοκάστης λόγω και του χαρακτήρα του, όπως τον έχει σκιαγραφήσει ο Αισχύλος στην τραγωδία του «Επτά επί Θήβας», αποδεικνύεται ζόρικος επισκέπτης.

Η νύχτα λοιπόν ήταν αρκετά δύσκολη για το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε εχθές στην Αδριατική κινήθηκε γρήγορα προς την Ελλάδα. Τα χαρακτηριστικά του ήταν η πολύ ισχυρή βροχή και οι δυνατοί άνεμοι που μας αναστάτωσαν, ευτυχώς όμως χωρίς να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στα Πουλάτα ή σε άλλες περιοχές της Κεφαλλονιάς.

Αυτή τη στιγμή στο χωριό μας βρέχει, η υγρασία είναι στο 94% και οι ανέμοι βόρειοι εντάσεως 2-3 μποφόρ. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δε, το ίδιο σκηνικό θα διατηρηθεί ολόκληρη την ημέρα με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 15 βαθμούς Κελσίου. Αύριο Κυριακή, θα υπάρξει βελτίωση του καιρού με αραιή συννεφιά, μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής και την θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια με τα σημερινά επίπεδα. 

Σε κάθε περίπτωση, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που κάνουν πλέον συχνά την εμφάνισή τους στα μέρη μας, ως απότοκο της κλιματικής αλλαγής, καθιστούν αναγκαία την άμεση πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στα Πουλάτα και τα υπόλοιπα επίμαχα σημεία του Δήμου Σάμης όπως αυτά έχουν επισημανθεί τόσο στο Περιφερειακό, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, πριν να είναι αργά. Εξάλλου, όπως είπε και ο Ιπποκράτης «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν».

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr