Λύθηκε το μυστήριο για τον θάνατο βρέφους μόλις 4 μηνών, σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας. Τι διαπίστωσε ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία. Σε άθλια κατάσταση η μητέρα του αδικοχαμένου μωρού…
Το βρέφος πέθανε σε ξενοδοχείο την ώρα που κοιμόταν. Η είδηση από την Κέρκυρα προκάλεσε σοκ και σκόρπισε θλίψη…
Το “σύνδρομο της κούνιας” η διαφορετικά το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, είναι η επίσημη αιτία του τραγικού τέλους της ζωής του 4μηνων βρέφους, που κατέληξε χθες νωρίς το πρωί στο δωμάτιο του
ξενοδοχείου στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων της Κέρκυρας.
Όπως εξηγεί στο newsit.gr o ιατροδικαστής Κέρκυρας Γιάνκης Αϊβατίδης έχει αποκλειστεί εντελώς τα ενδεχόμενα του πνιγμού και της εγκληματικής ενέργειας καθώς η 30χρονη Βρετανίδα μητέρα του, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, προσπάθησε να το επαναφέρει στη ζωή.
“Έχει αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενος εισρόφησης γάλακτος. Πνιγμονή από εισρόφηση δεν υπήρξε γιατί ακούστηκαν πολλά. Δεν υπάρχει θέμα πνιγμονής αυτό αποκλείστηκε παντελώς. Κακώσεις στο σώμα του βρέφους που να δείχνουν ότι έγινε κάποια εγκληματική ενέργεια επίσης δεν διαπιστώθηκαν. Τρίτον έγιναν εργώδης προσπάθειες και από την μητέρα που τυγχάνει να είναι νοσηλεύτρια όπως πληροφορήθηκα και από την φίλη και συνάδελφό της, που παραθέριζαν μαζί και από έναν γιατρό ο οποίος προσέτρεξε στο σημείο.
Δια αποκλεισμού τελικά και εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων ως αιτία θανάτου θεωρείται το σύνδρομο της κούνιας με άλλα λόγια το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου το οποίο τίθεται όταν αποκλείονται όλα τα υπόλοιπα που αναφέραμε όπως επίσης και κάποια ενδογενής παθολογική νόσος ή ανατομική ανωμαλία”.
Το σύνδρομο της κούνιας
“Το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου σχετίζεται με την μπρούμυτα θέση ύπνου του μωρού. Σε αυτό καλείται να μας βοηθήσει στο επόμενο διάστημα η μητέρα καθώς αυτή την στιγμή νοσηλεύεται σε άσχημη
ψυχολογική κατάσταση όταν θα μπορέσω να την επισκεφτώ. Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση νοσηλεύεται και δεν έχει καταθέσει ούτε και στην αστυνομία”.
Δεν βρέθηκε κανένα νεκροτομικό εύρημα
“Ο θάνατος αυτός συμβαίνει συνήθως σε άρρεν άτομα όπως είναι το βρέφος και σχετίζεται με την θέση αυτή όπως και από άλλους παράγονται. Δεν υπάρχει καταδεικτικό νεκροτομικό εύρημα μια υπόξυγοναιμία σίγουρα
προηγήθηκε αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει εγκληματική πράξη που το βασικό είναι αυτό ούτε πνιγμονή από γάλα. Έγινε πλήρη ακτινογράφηση, όπως και τεστ για κορονοϊό το οποίο βγήκε αρνητικό για τον επαναπατρισμό”.
Πηγή: newsit.gr