Μία εβδομάδα μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Μπάλλος, η Κέρκυρα δοκιμάζεται ξανά

Λίγες μόνο ημέρες πέρασαν από τότε που η κακοκαιρία Μπάλλος σάρωσε με το πέρασμά της την Κέρκυρα και το νησί του Ιονίου χτυπήθηκε ξανά από νέα κακοκαιρία. Σπίτια πλημμύρισαν στην Χρυσηίδα ενώ νέες ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο. Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο του corfonews, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ οι κάτοικοι φώναζαν «πνιγόμαστε».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σοβαρές είναι ζημιές που προκλήθηκαν από τη δυνατή βροχή στη νότια Κέρκυρα, κυρίως στο Κάβο, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις.

Πλημμύρες σημειώθηκαν το μεσημέρι και στη μέση Κέρκυρα στην περιοχή της Χρυσηίδας. Εξάλλου νωρίς το μεσημέρι προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού σημειώθηκαν και στο περιφερειακό δίκτυο στην Εθνική οδό Αχιλλείου στη διασταύρωση προς Άγιο Προκόπιο, με συνέπεια να απαγορευτεί για αρκετή ώρα η διέλευση των οχημάτων.

Από την έντονη νεροποντή «φούσκωσε» και υπερχείλισε το φραγμένο ρέμα στη περιοχή του Τσάρου, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν λόγω χαμηλής ορατότητας και στο αεροδρόμιο Κέρκυρας.

66c9e197-14b5-4ebe-80a6-aeffbe9eb4fc.jpeg
6e658864-21a1-4f8b-ac68-ae5795bcc087.jpeg

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΦαρακλατα: Πρόεδρος ο Χριστόφορος Πολλάτος
Επόμενο άρθροΚαιρός: Αυτά είναι τα ύψη βροχόπτωσης σε διαφορές περιοχές της Κεφαλονιάς-Ιθάκης σήμερα (εικόνα)