Κικίλιας για αντικαπνιστικό: Θα σκεφτούμε να επιδοτήσουμε τις καφετέριες για… θερμάστρες

Οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο έχουν ξεκινήσει αλλά θα γίνουν ακόμη πιο… επίσημοι από τις 19 του μήνα. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και στα μπουζούκια και στις καφετέριες και στα καζίνο είπε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης (05.11.2019).

«Όπως οι Έλληνες πάνε στο εξωτερικό και βγαίνουν έξω και καπνίζουν, έτσι θα γίνεται και στη χώρα μας», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας δε για το κάπνισμα στις καφετέριες, είπε ότι μέσα δεν θα καπνίζει κανείς.

«Οι καφετέριες έχουν ανοιχτούς χώρους. Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα σκεφτεί να επιδοτήσει και θερμάστρες για έξω», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας δε ότι «στην Ελλάδα έχουμε χειμώνα 1,5-2 μήνες».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το 74% των καπνιστών θέλουν να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Ο Β. Κικίλιας προέτρεψε τους καπνιστές να απευθύνονται στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος που υπάρχουν στα νοσοκομεία «και να μην το προσπαθούν μόνοι τους».

Αναφερόμενος στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως θα γίνονται από την αστυνομία, τους ελεγκτές του ΣΕΥΠ και τους λιμενικούς για χώρους κοντά στα λιμάνια. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, μάλιστα, το 20% από τα έσοδα που θα προκύπτουν από τα πρόστιμα όσων δεν τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο, θα πηγαίνει στην Ελληνική Αστυνομία για να προμηθεύονται οι αστυνομικοί γιλέκααλεξίσφαιρα και νέες στολές.

Το απόσπασμα από το 08:30 του video

Πηγή: newsit.gr