Κινδύνευσαν ζωές στην Κινέτα! Εικόνες βιβλικής καταστροφής από την κακοκαιρία – Δρόμοι… “άνοιξαν”, αυτοκίνητα “σκαρφάλωσαν” σε δέντρα!

Ήταν ξανά Νοέμβριος, πριν από δυο χρόνια, όταν ζούσαμε την πολύνεκρη τραγωδία στη Μάνδρα. Αυτή τη φορά, στο έλεος της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» βρέθηκε η Κινέτα. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν νεκροί, όμως η καταστροφή που αφήνουν πίσω τους τα καιρικά φαινόμενα είναι βιβλική!

Δρόμοι που έχουν «ανοίξει», αυτοκίνητα που έχουν σταματήσει πάνω σε… δέντρα, πλημμυρισμένα σπίτια. Καταστροφή και απόγνωση για τους κατοίκους στην Κινέτα, που είχαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής των προηγούμενων ημερών.

«Κινδύνευσαν ζωές» είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, περιγράφοντας με δραματικούς τόνους την κατάσταση στην Κινέτα.

Από τους ανθρώπους που κινδύνευσαν μια οικογένεια που εγκλωβίστηκε στο σπίτι της. Ένα σπίτι όπου στα παράθυρα είχαν μπει κάγκελα και εξαιτίας της πλημμύρας και των φερτών υλικών, η πόρτα του δεν μπορούσε να ανοίξει την ώρα που να νερά έμπαιναν μέσα! Η οικογένεια, μια μητέρα, ένας πατέρας κι ένα 5χρονο παιδάκι, εγκλωβίστηκαν αλλά ευτυχώς στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Πυροσβεστικής, που έκοψαν τα κάγκελα από τα παράθυρα και τους έσωσαν!  

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 64 κλήσεις για την Κινέτα. Οι περισσότερες εξ αυτών έχουν να κάνουν με την απομάκρυνση ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους. Οι εικόνες της Πυροσβεστικής να απομακρύνουν ηλικιωμένους, συγκλονίζουν.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Συνεχίζονται οι ατόμων στην περιοχή της Κινέττας, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών σε οικίες.

Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Περισσότερες από 64 κλήσεις έχει δεχτεί το Ε.Σ.Κ.Ε. του Π.Σ., οι περισσότερες εξ αυτών για ατόμων στην περιοχή της Κινέττας, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών σε οικίες.

Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα

Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ΣΚΑΙ και ΑΝΤ1 στην Κινέτα…

Έκλεισε η Εθνική οδός!

Από τα ξημερώματα, εξαιτίας του σαρωτικού περάσματος της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», υπερχείλισε το ρέμα Πίκκα, με αποτέλεσμα, εκτός από τα πλημμυρισμένα σπίτια, να κλείσει η Εθνική Αθηνών – Κορίνθου και στα δυο ρεύματα!

Η Εθνική Αθηνών – Κορίνθου έκλεισε στο ρεύμα προς Κόρινθο από το 54ο χιλιόμετρο μέχρι το 62ο χιλιόμετρο και στο ρεύμα προς Αθήνα από το 62ο χιλιόμετρο, με την Τροχαία να σταματά τα αυτοκίνητα στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού!

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως για να ανοίξει η Εθνική οδός, στο ρεύμα προς Κόρινθο, θα χρειαστούν πολλές ώρες, γι’ αυτό και η Ολυμπία Οδός κάλεσε όσους έχουν προγραμματίσει ταξίδι με το αυτοκίνητο προς την Πελοπόννησο, να το ματαιώσουν! Η εκτίμηση για το πότε θα ανοίξει το ρεύμα προς Αθήνα είναι πως η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Εξαιτίας της καταστροφής και των φερτών υλικών, ο Προαστιακός ανακοίνωσε ότι έχουν ανασταλεί τα δρομολόγια από Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα.

Πηγή: newsit.gr