Κινηματογραφική ληστεία στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο – Πήραν χρυσό 40 εκατ. δολαρίων κι εξαφανίστηκαν!

Δεν φορούσαν μάσκες του Νταλί για να συγκρίνει κανείς την κινηματογραφική ληστεία που έγινε στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία με το Casa de Papel. Αλλά τα όσα έγιναν στο αεροδρόμιο Γκουαρούλιος θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι σενάριο ταινίας.

Ένοπλοι μασκοφόροι λήστεψαν ράβδους χρυσού και όχι μόνο, σε μια κινηματογραφική ληστεία που έγινε την Πέμπτη (25.07.2019) στο πλέον πολυσύχναστο αεροδρόμιο όχι μόνο της Βραζιλίας αλλά της Νότιας Αμερικής. Πήραν μαζί τους 750 κιλά χρυσού κι άλλων πολύτιμων μετάλλων. Η λεία ανέρχεται σε τουλάχιστον 40 εκατομμύρια δολάρια!

Το σχέδιο είχε τεθεί σε εφαρμογή πολύ πριν οι οκτώ ληστές φτάσουν στο τερματικό σταθμό χειρισμού φορτίου του αεροδρομίου του Σάο Πάολο. Ήταν ντυμένοι αστυνομικοί ενώ είχαν καμουφλάρει το αυτοκίνητό τους για να μοιάζει με εκείνα της αστυνομίας. Από την Τετάρτη κρατούσαν όμηρο έναν εργαζόμενο και την οικογένειά του, σύμφωνα με την O’ Globo, που σημαίνει πως είχαν πληροφόρηση εκ των έσω!

Η ληστεία στο Σάο Πάολο καρέ καρέ

Κάμερα ασφαλείας στο χώρο όπου έγινε η ληστεία στο Σάο Πάολο κατέγραψε καρέ καρέ τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι εργαζόμενοι. Ένα μαύροφορτηγάκι, με τα χαρακτηριστικά της ομοσπονδιακής αστυνομίας, εμφανίζεται στο χώρο ξαφνικά.

Δυο άνδρες με κουκούλα κατεβαίνουν. Μαζί τους έχουν κι έναν άνδρα που κρατούσαν όμηρο. Αμέσως, αρχίζουν να δίνουν εντολές στους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Γκουαρούλιος για το τι πρέπει να κάνουν. Άλλοι δυο άνδρες, ο ένας από τους οποίους έχει επίσης καλυμμένο το πρόσωπό του, κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο. Το όχημα παραμένει με τις πόρτες ανοιχτές, ώστε οι ληστές να μπορούν γρήγορα να επιβιβαστούν μόλις θα τελείωνε η ληστεία.

Σάο Πάολο
Το φορτηγάκι που χρησιμοποίησαν οι ληστές στο Σάο Πάολο – Φωτογραφία Reuters

Οι οκτώ ένοπλοι έφτασαν στο χώρο χειρισμού του φορτίου στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο περίπου στις 2:30 το μεσημέρι. Φόρτωσαν στο φορτηγάκι 750 κιλά χρυσού (αξίας σχεδόν 40 εκατομμυρίων δολαρίων) πριν φύγουν. Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Οι ληστές ήταν ντυμένοι αστυνομικοί, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και ήταν οπλισμένοι με καραμπίνεςαυτόματα και πιστόλια. Από το απόγευμα της Τετάρτης είχαν πιάσει όμηρο έναν εργαζόμενο στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο και την οικογένειά του.

Υπό την απειλή των όπλων, ανάγκασαν τους εργαζόμενους να γεμίσουν το αυτοκίνητο με τα κουτιά που περιείχαν το χρυσό που προοριζόταν για τη Ζυρίχη και τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, οι ληστές έφυγαν με περίπου 750 κιλά χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα και πήραν δύο εργαζόμενους ομήρους.

Δείτε καρέ καρέ όσα έγιναν

Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία του Σάο Πάολο βρήκε τα φορτηγά που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία παρατημένα στην ανατολική ζώνη του Σάο Πάολο. Οι δράστες είχαν επιβιβαστεί σε άλλο φορτηγό για να διαφύγουν, ενώ χρησιμοποίησαν έναν ασθενοφόρο για να μεταφέρουν το χρυσό!

Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στην ένοπλη ληστεία. Δεν έκανε κανένα σχόλιο για τους ομήρους.

Το αεροδρόμιο Γκουαρούλιος διαχειρίζεται η GRU Airport, μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η Invepar, η Airports Company South Africa και η Infraero, η βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση διαχείρισης αερολιμένων.

Πηγή: newsit.gr Με πληροφορίες και από globo.com