Κινητή τηλεφωνία: Κίνδυνος να μείνουμε χωρίς τηλέφωνα τον χειμώνα;

Τι αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Reuters

Ο κίνδυνος για μπλακ άουτ τον χειμώνα έχει επισημανθεί από ειδικούς και κυβερνήσεις, ιδίως από τη στιγμή που έκλεισε η στρόφιγγα του ρωσικού φυσικού αερίου. Οι ελλείψεις σε ενέργεια δεν έχουν ξεπεραστεί, παρά τις προσπάθειες των ευρωπαϊκών κρατών να εξασφαλίσουν αποθέματα. Οι μαζικές διακοπές ρεύματος είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε μπλακ άουτ και στην κινητή τηλεφωνία, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να μην αντέξουν τα δίκτυα.

Όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ του το Reuters, ειδικοί του κλάδου των τηλεπικοινωνιών φοβούνται ότι ένας βαρύς χειμώνας θα βάλει σε δοκιμασία την υποδομή των τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, αναγκάζοντας εταιρείες και κυβερνήσεις να προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αρκετά εφεδρικά συστήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να χειριστούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, όπως ισχυρίζονται στελέχη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

Ήδη, χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες δεν θα διακοπούν, ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος έχουν ως αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι εφεδρικές μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας ανά την επικράτεια στην ήπειρό μας.

Η Ευρώπη διαθέτει σχεδόν μισό εκατομμύριο πύργους τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά για να λειτουργήσουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: instanews.gr