Κινητικότητα: Πόσες θέσεις ζητούν οι δημόσιοι φορείς –Πότε θα «ανοίξουν» οι αιτήσεις για τους υπαλλήλους

Αριθμό  – «μαμούθ» αθροίζουν οι προς κάλυψη θέσεις που θα μπορούν να διεκδικήσουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν να μεταταχθούν ή να αποσπαστούν σε άλλες υπηρεσίες στο πλαίσιο του νέου κύκλου κινητικότητας. Τα αιτήματα των δημόσιων φορέων που έχουν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αφορούν 8.005 προς κάλυψη θέσεις σε υπουργεία, ΟΤΑ, Αποκεντρωμένες Διοίκησης αλλά και άλλες υπηρεσίες. Αυτό που απομένει είναι η έγκριση των αιτημάτων των δημόσιων φορέων από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, η οποία πρόκειται να εξετάσει τα αιτήματα εντός του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις όσες θέσεις εγκριθούν από την Επιτροπή θα γίνουν γνωστές στους δημοσίους υπαλλήλους στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Από την στιγμή που θα αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα, θα ξεκινήσει και η περίοδος υποβολής αιτήσεων από πλευράς των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων. Σύμφωνα με το νόμο, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν περιθώριο 15 ημερών από την στιγμή της δημοσίευσης των θέσεων προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Τα αιτήματα για κάλυψη θέσεων προέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, από περίπου 300 φορείς και εστάλησαν στο πλαίσιο της εγκυκλίου που είχε στείλει στις δημόσιες υπηρεσίες το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης –επί υπουργίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου- τον Μάρτιο του 2019. Στην διαδικασία της κινητικότητας είχε μπει «φρένο» λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων και κάθε είδους υπηρεσιακών μεταβολών , συνέπεια των εκλογικών διαδικασιών του Μαΐου και του Ιουλίου. Ωστόσο, οι φορείς, θέλοντας να ενισχυθούν σε προσωπικό, προετοιμάστηκαν αποστέλλοντας στο υπουργείο ποιες θέσεις θέλουν να καλύψουν μέσω μετατάξεων ή αποσπάσεων.

Εάν εγκριθούν στο σύνολό τους οι 8.005 προς κάλυψη θέσεις, τότε θα μιλάμε για την μεγαλύτερη από πλευράς φορέων συμμετοχή σε έναν κύκλο κινητικότητας. Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος κύκλος (β’ 2018) που ήταν και ο μέχρι στιγμής μαζικότερος, προσέφερε 5.440 θέσεις προς κάλυψη.

Πηγή: aftodioikisi.gr