ΚΗΠΟΥΡΙΑ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ

Φίλες και φίλοι:

Όπως κάθε χρόνο και σήμερα , στην εορτή του συμβόλου της πίστης μας θα βρεθούμε ταπεινοί προσκυνητές στα Κηπούρια να γαληνέψει η ψυχή μας .

Σ΄ αυτά τα ιερά χώματα ηρεμούμε και γαληνεύουμε γιατί συναντιόμαστε με το θεό την ιστορία μας τους πατέρες μας και την αρμονία της παρθένας και αβίαστης φύσης που προσφέρει ο ουρανός η θάλασσα και το περιβάλλον .

Αυτή την γαλήνη μοναδικό φάρμακο στην σκληρή βαρβαρότητα της καθημερινότητας , δοκίμασαν να διαλύσουν και εξαφανίσουν με το φύτεμα ανεμογεννητριών καθ’ όλο το μήκος της κορυφογραμμής από Μωρού έως Καμιναράτα .

Προγραμματίζουν να στήσουνε τα σιδερένια << ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ >> ύψους 100 πλάτος 70 , σε απόσταση μεταξύ τους 200 μέτρων και θα δούμε ξανά την ίδια εικόνα όπως βλέπουμε απέναντι στα βουνά .

Αντί το πρωί να βλέπουμε τον ήλιο που ανατέλλει βλέπουμε πάσσαλους φυτεμένους λες και είμαστε στης φυλακές του Αλκατράζ , το ίδιο θέλουν να κάνουν και στην δυτική μεριά του νησιού μας ,από Κηπούρια έως Καμιναράτα, αντί να βλέπουμε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα θα βλέπουμε τα σιδερένια τέρατα να στριφογυρίζουν .

Αν επιτρέψουμε τούτο η γενιά μας θα στιγματιστεί με την βαρειά κατηγορία της δειλίας και η σημερινή γαλήνη θα αντικατασταθεί από αίσθημα φόβου ερωτηματικών και απέχθειας .

Πρώτη και τελευταία εικόνα αυτού του υπέροχου ψυχικά και εμφανισιακά τοπίου θα είναι οι σιδερένιοι πάσσαλοι καρφωμένοι στην ιστορική ,πνευματική , αρχαιολογική και παραγωγική κληρονομία μας .

Με Αμαρτωλές αποφάσεις που ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζει << Κατάπτυστες >> και ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού ονόμασε << προϊόντα Παραδικαστικού κυκλώματος >> Και εμείς ονομάζουμε: << Εχθρικές πράξεις ενάντια στον τόπο μας >>

Δοκιμάζουν στο όνομα της πράσινης ενέργειας να κάψουν την προοπτική την περιοχής των Κηπουριών
Είμαστε υπέρμαχοι κάθε μορφής ανανεώσιμης ενέργειας , εκεί όμως που δεν καταστρέφουν.

Η περιοχή Ταφιού και Κηπουραίων έχει άλλο ρόλο που μέχρι σήμερα τα μυαλά της προηγούμενης Μητρόπολης δεν προστάτεψαν και τα κούφια μυαλά του Δήμου δεν αξιοποίησαν .
1) Το Ομηρικό κράτος των Ταφείων και τους αντίστοιχους αδιερεύνητους αλλά υπαρκτούς αρχαιολογικούς θησαυρούς .
2) Την ιερότητα του παλαιότερου στο νησί Μοναστηριού του Τφειού και Κηπουραίων.
3) Την μεγαλύτερη και ίσως καλύτερη παράλια της Κεφαλονιάς την Πλατιά Άμμο.
4) Το Δρακοντόσπηλο .
5) Τα Γερμανικά φυλάκια.
6) Τον φάρο του Γέρο Γόμπου τέταρτο σε μέγεθος στην Ελλάδα .
7) Την Σχίζα με το υποβρύχιο Παπανικολή.

Ο ρόλος της περιοχής δεν είναι το κέρδος ξένων και μερικών , αλλά να αξιοποιηθεί ως θρησκευτικός κόμβος και κατ’ επέκτασιν οικονομικής ωφέλειας για όλους μας .

Έχουμε δώσει και θα συνεχίσουμε τον πόλεμο για την πίστη μας την αξιοπρέπεια μας και τον τόπο μας .

Αντίθετοι με όποιους άμμεσα ή έμμεσα , καθαρά ή υπόγεια βοηθούν στην καταστροφή .
Δήμος , Περιφέρεια , Βουλευτής νίπτουν τα χείρας τους ως πόντιοι Πιλάτοι και κρύβονται πίσω από προσχηματικές αποφάσεις τις οποίες δεν εφαρμόζουν .

Ζητάμε την συμπαράσταση σας τούτος ο τόπος να μείνει ιερός , γαλήνιος και έτοιμος να σύρει σε ανάπτυξη όλη την Παλική .

Η Μητρόπολη μπορεί ως ιδιοκτήτης και έχει δυνατότητες διακοπής της αυθαιρεσίας .

Από το fb του Αετος Καμιναρατων