«Πραγματικά είμαστε λυπημένοι και στεναχωρημένοι για το κύμα καταγγελιών. Κάναμε την έρευνά μας και σας πληροφορώ ότι όλα όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος» δήλωσε ο πατέρας Αντώνιος – «Ξέσπασε» στον «αέρα» της ΕΡΤ η πρεσβυτέρα

Κιβωτός του Κόσμου: Ανυπόστατα ψεύδη, λέει ο πατέρας Αντώνιος - «Ενα παιδί είχε κακία και κατέθεσε ψέματα», λέει η πρεσβυτέρα
Κιβωτός του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος (Πηγή: Eurokinissi)

«Πραγματικά είμαστε λυπημένοι και στεναχωρημένοι για το κύμα καταγγελιών. Κάναμε την έρευνά μας και σας πληροφορώ ότι όλα όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος. Εχουμε ακούσει για καταναγκαστική εργασία παιδιών. Μιλάμε για επαφή παιδιών με ζώα σε θεραπευτικά προγράμματα, σε πρότυπες δομές μέσα σε αγροκτήματα όπου παιδιά κάνουν μαθητεία σε εξαιρετικά εργαστήρια. Ακούσαμε για έγκλειστα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο» είπε ο πατέρας Αντώνιος για την Κιβωτό του Κόσμου. «Εγώ έχω δώσει τη ζωή μου και δεν ξέρω αν αυτό είναι λάθος. Εχω δώσει ότι έχω και δεν έχω. Δεν πάμε ποτέ διακοπές, είμαστε πάντα πάνω από αυτά τα παιδιά», υποστήριξε. Από την πλευρά της η πρεσβυτέρα είπε πως το ΔΣ θεωρεί ότι «τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες πιθανόν είναι υποκινούμενα από κάποιους». « Με αφορμή ένα δημοσίευμα βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός επειδή ένα παιδί είχε την κακία να καταθέσει αυτά τα πράγματα» τόνισε η πρεσβυτέρα.

Σε ερώτηση για το αν γνωρίζει ποιο είναι το υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στην Κιβωτό του Κόσμου το οποίο καταγγέλλεται από τον 19χρονο για ασέλγεια, ο πατέρας Αντώνιος είπε στην ΕΡΤ πως «δεν γνωρίζουμε τίποτα για κάποιο πρόσωπο. Οσα γνωρίζουμε είναι από δημοσιεύματα και γι αυτά σας απαντούμε και έχουμε πέσει από τα σύννεφα». «Δεν πάει ο νους μου σε κάποιο πρόσωπο» επέμεινε ο πατέρας Αντώνιος και είπε πως αισθάνεται «λύπη και αγανάκτηση» για όσα συμβαίνουν. «Τα παιδιά έχουν το πρόγραμμά τους με τους παιδαγωγούς. Υπάρχουν εθελοντές, κοινωνικοί λειτουργοί. Αυτό που γνωρίζω πολύ καλά είναι ότι μετά από 25 χρόνια μιλάει ο καθένας λέει και είναι γεγονός χωρίς αποδείξεις, χωρίς να έχει γίνει έλεγχος. Θα ήθελα και λίγο σεβασμό γιατί στις δομές διαβιούν αυτή τη στιγμή πολλά παιδιά, είναι το σπίτι τους. Μιλάμε για ένα σπίτι πρότυπο με παιδιά που έχουν θεραπευτική φροντίδα, τη θεραπεία του τραύματος. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλα αυτά τα δύσκολα παιδιά και σε μεγάλη ηλικία» σημείωσε.

«Εχω πολύ καλή σχέση με τα παιδιά»

«Επί 25 χρόνια, έχουμε τεράστια εμπειρία και ξέρω τι σας λέω. Υπάρχουν πολλοί που μιλούν αυτή τη στιγμή χωρίς εμπειρία. Δώσαμε την ψυχή μας, ζούμε μέσα στο έργο» τόνισε ο πατέρας Αντώνιος. Σε ερώτηση γιατί τα παιδιά δεν κατήγγειλαν τα όσα ισχυρίζονται ότι συνέβαιναν στις δομές στον ίδιο αλλά στην Αστυνομία απάντησε: «αυτή είναι η δική μας απορία. Εχω πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Εμείς προσπαθούμε σε αυτά τα παιδιά, όταν έρχονται, παιδιά χωρίς όρια από δύσκολες οικογένειες, πρώτα συγκρουόμαστε για να πάνε σχολείο, να κάνουν πράγματα της ηλικίας τους». «Συγκρουόμαστε με τα παιδιά όταν δεν ανεχόμαστε παραβατικές συμπεριφορές. Προσπαθούμε με αγάπη και καλοσύνη, είναι μία επίπονη, καθημερινή διαδικασία» επεσήμανε.

«Υπάρχουν συμφέροντα» λέει η πρεσβυτέρα

«Θα ήθελα να εκφράσω σαν πρόεδρος την αγανάκτηση του συμβουλίου μας. Την καταγγελία την είδαμε από τα κανάλια» είπε από την πλευρά της η πρεσβυτέρα και κατήγγειλε την ύπαρξη «συμφερόντων» πίσω από τις καταγγελίες: «Θεωρούμε πως τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες πιθανών είναι υποκινούμενα από κάποιους. Απαράδεκτα αυτά που λέγονται. Οσα έχουν βγάλει τα κανάλια είναι ανυπόστατα. Με αφορμή ένα δημοσίευμα βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός επειδή ένα παιδί είχε την κακία να καταθέσει αυτά τα πράγματα». «Αυτό δεν είναι δημοκρατία και ελευθερία, έχω αγανακτήσει με αυτά που έχω διαβάσει και έχω ακούσει. Ακουν ένα άτομο με προβλήματα και όχι εμάς που έχουμε δώσει τη ζωή μας» είπε η πρεσβυτέρα. Την αγανάκτησή του εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο πατέρας Αντώνιος, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη στη συχνότητα της ΕΡΤ: «Να μην υπάρξει άλλος άνθρωπος σε αυτή τη θέση, να δίνει το είναι του και στο τέλος να κατηγορείται για την αγάπη που δίνει».

Πηγή: reader.gr

Προηγούμενο άρθροΑποκάλυψη σοκ! Προϊόντα «δηλητήριο» στα ράφια, βρήκε σκουλήκια
Επόμενο άρθροΜεγάλη προσοχή! Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο γρίπης