Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ αποχαιρετά με απέραντη θλίψη την αγαπημένη συντρόφισσα Χριστίνα Κουτράκη που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 30 Ιούνη, μετά από πολύμηνη παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο. Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια όλων των μελών και φίλων του Κόμματος στον σύντροφό της Σταύρο, στα αδέλφια της και τους συγγενείς της.

Η συντρόφισσα Χριστίνα Κατσικογιάννη – Κουτράκη γεννήθηκε το 1948 στα Μακριώτικα Πυλάρου Κεφαλονιάς σε πολυμελή αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια. Έβγαλε το Γυμνάσιο στη Σάμη και αποφοίτησε από το Λύκειο στο Αργοστόλι. Σπούδασε και αποφοίτησε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιά. Εργάστηκε για ένα διάστημα στη «SOFTEX» και στη συνέχεια στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε.

Το 1976 παντρεύεται τον Σταύρο Κουτράκη και το 1981 έρχονται στη Σάμο. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και δραστηριοποιήθηκε κυρίως στο γυναικείο κίνημα μέσα από τις γραμμές της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου.

Την περίοδο της αντεπανάστασης στις σοσιαλιστικές χώρες και της διάσπασης του ΚΚΕ, υπερασπίστηκε με σθένος τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος και συνέβαλε στην ανασυγκρότηση της Οργάνωσής της.

Μαζί με τον σύντροφό της στη ζωή ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του λαϊκού και του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Με την όμορφη φωνή της ζωντάνευε σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση, με μοναδική εκφραστικότητα, τα αριστουργήματα των μεγάλων συνθετών της χώρας μας. Το σπίτι τους ήταν πάντα ανοιχτό και φιλόξενο σε όλους τους φίλους και συντρόφους, αλλά και σε όποιον είχε την ανάγκη της στήριξής τους. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της είχε την έγνοια των φίλων της, των συντρόφων της και του Κόμματος.

Ο αποχαιρετισμός της θα είναι πολιτικός και θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου την Κυριακή 3 Ιούλη στις 11 το πρωί. Κατόπιν επιθυμίας της η σορός της θα αποτεφρωθεί.

Σύμφωνα με επιθυμία της ίδιας και του συντρόφου της, αντί στεφανιών, τα χρήματα να δοθούν για την ενίσχυση του ΚΚΕ, του «Ριζοσπάστη» και του «Σπιτιού του Αγωνιστή».

Στη μνήμη της ο σύντροφός της Σταύρος Κουτράκης προσφέρει στο ΚΚΕ 500 ευρώ μέσω ΚΟ Σάμου.

ΠΗΓΗ: https://www.902.gr/

Προηγούμενο άρθροΗ απίστευτη ατυχία του Ηλία Νικολακόπουλου: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας που του στέρησε τη ζωή
Επόμενο άρθροΔικηγόρος Φιλιππίδη: «Αν αιμορραγήσει το αγγείο στο κεφάλι τότε μπορεί να πεθάνει» (video)