Κλείτου: «Οποιος κλέβει λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα» (video)

Ηδημοσιογράφος Λίνα Κλείτου έκανε μια δήλωση που θα συζητηθεί, αναφορικά με την υπόθεση της καταδίωξης και του πυροβολισμού στο κεφάλι του 16χρονου παραβατικού Ρομά, ο οποίος χαροπαλεύει στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε λοιπόν να μιλά για μία υπόθεση κατά την οποία «Πριν από μερικά χρόνια κάποιον Φλεβάρη κάποιοι Ρομά έλιωσαν μια γυναίκα, πηγαίνοντας και με βαριά πρόθεση μπρος πίσω με το αυτοκίνητο, για να της πάρουν μια αλυσίδα από τον λαιμό. Η γυναίκα αυτή πέθανε. Δεν ξέρω αν άξιζε αυτή η ανθρώπινη ζωή για 50 ευρώ.

Τότε δεν βγήκε κανείς στους δρόμους, δεν έκαψε κανένας κανέναν καταυλισμό, δεν πήγε να πετάξει πέτρες και γενικώς επειδή έχω και μια νομική παιδεία και ξέρω ότι το έγκλημα έχει και διαβάθμιση ως προς την απόδοση της τιμωρίας ή της αξιολόγησής του, δεν μπορώ να μπω σε κανέναν λαϊκισμό να συμψηφίζω τις ζωές με 20άρικα ή 50αρικα. Εύχομαι και το παιδί το συγκεκριμένο να γίνει καλά και να επανέλθει. Αλλά να επανέλθει σε μια κανονική και όχι σε μια παραβατική ζωή», σχολίασε αρχικά η κυρία Κλείτου για να καταλήξει στο αμίμητο… «Το ηθικό δίδαγμα και το ρητό αυτής της ιστορίας είναι ότι όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα…»

Τι λέει, είναι κρίμα… είπε ο πιάνοντας το κεφάλι του ο συνομιλητής της στο πάνελ της εκπομπής «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, Βαγγέλης Παπαδημητρίου.

Δείτε στο 1:45 την δήλωση στο βίντεο εδώ

Πηγή: reader.gr