ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Γ.Ν ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ «Μαντζαβινάτειο» ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Για ακόμη μια φορά ,τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε θεατές μιας  τραγικής κατάστασης σχετικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου της περιοχής μας.

Λίγες μόνο ημέρες πέρασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε με αποκλειστικό θέμα την υγεία στο νησί μας με παρόντες  τη Βουλευτή του νομού και τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ χωρίς να δοθεί καμία λύση.

Αντίθετα , η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

Από χθες 13/3/19 το Νοσοκομείο μας δεν δύναται να εφημερεύσει!!

Επίσης κάποιες ημέρες στα εξωτερικά Ιατρεία στην ειδικότητα των Γενικών Ιατρών ή παθολόγου βρίσκονται Αγροτικοί Ιατροί.

Οι Εργαζόμενοι μας ενημέρωσαν ότι πραγματοποιήθηκε η ανάκληση της απόσπασης Γενικού Ιατρού από το Κ.Υ Σάμης και η επιστροφή του εκεί με συνέπεια  την καταστρατήγηση του προγράμματος εφημεριών.

Επίσης, Γενικοί Ιατροί που έχει μετακινήσει η 6ηΥΠΕ, έρχονται με ειδικούς όρους κάθε μήνα με συνέπεια την δυσλειτουργία του Νοσοκομείου και στα εξωτερικά Ιατρεία για την συγκεκριμένη ειδικότητα.

Κύριοι, στα θέματα της υγείας να είσαστε σίγουροι ότι δεν μας χωρίζει καμία ιδεολογική διαφορά και θα μας βρείτε απέναντι.

Διαφαίνεται ότι όποια προσπάθεια του Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου μας για την ομαλοποίηση της κατάστασης δεν έχει αποτέλεσμα.

Ως επίσημα εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΔΕ Παλικής, ζητάμε άμεσα :

 • Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου μας με Παθολόγο και Γενικούς Ιατρούς.
 • Ιατροί που θα αποσπαστούν ή θα διοριστούν στο Νοσοκομείο μας και θα διαφυλάξουν την υγεία των συμπολιτών μας καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα και όχι αποσπασματικά.
 • Την αξιοποίηση των κινήτρων που υπάρχουν για το Ιατρικό προσωπικό σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

  Με την υγεία του λαού της Παλικής δεν μπορεί να παίζει κανείς.

  Οποιαδήποτε απώλεια ανθρώπινης ζωής θα έχει ηθικούς αυτουργούς.

  Ο Διοικητής του Αργοστολίου και οι επιτελείς της 6ης ΥΠΕ επιτέλους ας αναλάβουν τις ευθύνες τους  και να αντιμετωπίσουν τα χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου.

  Εάν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας της Παλικής  τότε η παραίτηση είναι μονόδρομος ως ύστατη πράξη ευθύνης.

  Καλούμε τη Βουλευτή , τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για άμεση λύση.

  ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

  Γιώργος Κατσιβέλης Αντιδήμαρχος ΔΕ Παλικής

  Μοσχονάς Αλέξανδρος Πρόεδρος Δ.Λ.Ταμείου

  Αραβαντινός Διονύσης

  Ρουχωτάς Βασίλης

  Δεστούνης Γεράσιμος

  Παρίσης Ηλίας

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Μαρκέτος Δημήτρης