Κατακαίει τα πάντα η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση. Ορατή από όλη την Αθήνα, ακόμα και… από την Αίγινα. Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα.

Μάχη με την μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση δίνουν οι πυροσβέστες, με τις φλόγες να κατακαίουν το κτίριο.

Η φωτιά έχει τέτοια έκταση που οι καπνοί φαίνονται από όλη την Αθήνα, αλλά ακόμα και από την Αίγινα!

Φωτογραφίες που στέλνουν αναγνώστες του newsit.gr αποκαλύπτουν το μέγεθος της φωτιάς, η οποία έχει “πνίξει” στους κανπνούς τη Μεταμόρφωση, και όχι μόνο.

Μάχη με τις φλόγες

Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής. Για λόγους ασφαλείας έχει κλείσει η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Αθήνα έχει διακοπεί από την Τροχαία η κυκλοφορία στη γέφυρα Λυκόβρυσης και προς Λαμία στη γέφυρα Τατοϊου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σε πρώτη φάση έδωσαν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλα κτίρια, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και άλλες βιοτεχνίες και κατάφεραν να την περιορίσουν στο εργοστάσιο, το οποίο όμως καίγεται απ’ άκρη σε άκρη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τυχόν εγκλωβισμένο άτομο στο εργοστάσιο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες της Περιφέρειας αλλά και ελικόπτερο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΣπαρτιά: “Πήραν πίσω δυναμικά το προαύλιο της εκκλησίας τους για να μην το ξαναφησουν ποτε κλειστό και σκοτεινό” (pics)
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Κουλουμπαρίτσης