Το βράδυ της Παρασκευής 14/8 , παραμονή του Δεκαπενταύγουστου , η νέα μας δανειστική βιβλιοθήκη άνοιξε τις πόρτες της για πρώτη φορά στους συγχωριανούς μας , όπως είχαμε προαναγγείλει κατά τη Γενική Συνέλευση της προηγουμένης .
Από τις 7 το βράδυ , το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου άρχισε να δέχεται τους πρώτους επισκέπτες , οι οποίοι αναζήτησαν ανάμεσα στους ενδιαφέροντες τίτλους της βιβλιοθήκης μας αυτούς που θα τους ενδιέφεραν , επιλέγοντας τελικά να δανειστούν βιβλία , μετα την απαραίτητη καταγραφή στον ειδικό κατάλογο που τηρείται για τον σκοπό αυτό .
Στο δροσερό προαύλιο του σχολείου , στήθηκαν , ώσπου νύχτωσε , ενδιαφέρουσες συζητήσεις , μοιράστηκαν γλυκά κεράσματα , και τα παιδιά του χωριού μας είχαν την ευκαιρία να παίξουν ένα πρωτότυπο , επιδαπέδιο “Φιδάκι” , δίνοντας με τις χαρούμενες φωνές τους νέα πνοή χαράς , ανάμεσα στις φυλλωσιές της ελιάς .
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν με την αφοσίωση και το μεράκι τους στην ευόδωση του νέου μας σχεδίου , πρωτίστως τον ξυλουργό Βαγγέλη Μαρούλη από το Ληξούρι , του οποίου η εξαίρετη δουλειά έδρεψε επαίνους από όλους , και φυσικά τους δωρητές των βιβλίων μας : τον Μάκη Χρυσάφη ( καθώς και την Άννα Καραπέτρου για τη μεταφορά ) , τον Μάκη Κολαΐτη , τον Τάκη Βαγγελάτο , την Ηρώ Φερεντίνου , τη Ματούλα Μενεγή και τη Μαρία Τσιμά .

Από το fb της Άννα-Μαρία Θεοχαράτου

Προηγούμενο άρθροKodak: Το «χαρακίρι» του τεχνολογικού κολοσσού που τον οδήγησε στην πτώχευση
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Μία βόλτα στην πρώην αμερικανική βάση του ΝΑΤΟ στα ραντάρ στον Αίνο (pics+video)