Αναλυτικά πού πρέπει να στείλετε μηνύματα τόσο για τα κομμωτήρια όσο και για τις εξόδους σας από το πρωί του Σαββάτου λόγω του lockdown

Από το πρωί του Σαββάτου ξεκινά το lockdown στη χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και έπειτα η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού θα επανεξεταστεί και θα αποφασιστούν νέα μέτρα ή όχι.

Ωστόσο, το ερώτημα που απασχολεί όσους δεν πρόλαβαν να πάνε στα κομμωτήρια είναι σε ποιον αριθμό πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 13033 για να μπορέσουν να βγουν από το σπίτι τους μετά την ισχύ του lockdown και τις δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά ότι τα κομμωτήρια θα λειτουργήσουν μέχρι και την Κυριακή. Δεδομένης της πίεσης που δέχθηκαν κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής για ένα ραντεβού πριν από το κλείσιμο, η κυβέρνηση αποφάσισε να αφήσει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις ανοιχτές τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής, όμως, δεν είχε διευκρινιστεί ποιο sms θα πρέπει να στείλουν οι πολίτες (λόγω lockdown η κίνηση θα γίνεται με sms ή χειρόγραφη άδεια) για να πάνε νόμιμα στα κομμωτήρια ή στα κέντρα αισθητικής. Τελικά, το «τεχνικό» (όπως έλεγαν οι αρμόδιοι στην αρχή) πρόβλημα λύθηκε και αποφασίστηκε πως όποιος θέλει να πάει το Σαββατοκύριακο σε κομμωτήριο, κουρείο, κέντρο αισθητικής θα πρέπει να στείλει SMS πως πάει… σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ.

Αρχικά, υπήρχε η σκέψη να προστεθεί ένας επιπλέον κωδικός στα SMS που θα προβλέπει τη μετακίνηση στα κομμωτήρια. Αλλά η σκέψη αυτή γρήγορα εγκαταλείφθηκε. Άλλωστε, το sms για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα ισχύσει μόνο για αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού από τη Δευτέρα οι επιχειρήσεις αυτές κλείνουν στο πλαίσιο του lockdown. SMS 2 στο 13033 λοιπόν, για να πάτε στο κομμωτήριο ή στο κέντρο αισθητικής νόμιμα…

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΤα αυτοκίνητα έγιναν στάχτη! Η φωτιά επεκτάθηκε σε κοντινό δασάκι (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Ας γνωρίσουμε απο κοντά το υπέροχο ακρωτήρι΄΄Λιάκας΄΄ (pics)