Κόντρα στη λογική επιβίωσαν και τα 4 γατάκια που κάποιος έκλεισε σε σακούλες με νερό στις Κεραμειές Κεφαλονιάς

Ελάχιστες ελπίδες να τα καταφέρουν είχαν τα 4 γατάκια που εντόπισε τυχαία η Αναστασία Κανάκη το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου του 2018 μέσα σε δύο πλαστικές σακούλες σούπερ μάρκετ που κάποιος τα είχε κλείσει μέσα αφού τις γέμισε με νερό για να τα πνίξει και στη συνέχεια τις πέταξε σε χωράφι στις Κεραμειές Κεφαλονιάς.

Σοκαρισμένη από τη βαρβαρότητα και αγριότητα της ανθρώπινης φύσης η Αναστασία Κανάκη ενημέρωσε τον Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» και παρέδωσε στους εθελοντές του τα μωρά που ήταν βρεγμένα μέχρι το κόκκαλο και κατατρομαγμένα  μετά από όλα όσα είχαν περάσει.

Παρά το μικρό ποσοστό επιβίωσης που έδιναν στα μικρά γατάκια, οι εθελοντές του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να σώσουν τα 4 μικρά πλασματάκια και να νικήσουν το κακό με το καλό!

Μετά από πολλή φροντίδα, κόπο, προσπάθεια και αγάπη, τα μωρά κατάφεραν να ζήσουν και να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή, που κάποιος αδίστακτος σαδιστής επιχείρησε να διακόψει με τόσο βίαιο τρόπο.

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» δημοσίευσε στη σελίδα του στο facebook φωτογραφίες των γατιών έξι μήνες μετά τη διάσωσή τους, αναφέροντας τα εξής: «Όταν τα βρήκε η Αναστασία Κανάκη κλεισμένα και βρεγμένα μέσα σε μια πλαστική σακούλα εκείνο το βράδυ του Σεπτέμβρη, οι πιθανότητες για να ζήσουν ήταν ελάχιστες.

Κόντρα στη λογική λοιπόν, με μεγάλη προσπάθεια και αφοσίωση, δείτε πώς βρέθηκαν, την πορεία τους και πώς είναι σήμερα. Έχουμε πολλούς λόγους να χαμογελάμε…».

Αναδημοσίευση από https://istoriesadespoton.gr