Κορινθία: Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές – Αναφορές για 10 σπίτια καμένα! Στις φλόγες πυροσβεστικό όχημα (video)

A Chinook helicopter makes a water drop as a wildfire burns near the village of Kechries, Greece, July 22, 2020. REUTERS/Vassilis Triandafyllou

Συνεχίζεται η “κόλαση” στις Κεχριές. Εκκενώθηκαν 6 οικισμοί ενώ υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια. Πολύ μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Συνεχίζεται η δύσκολη μάχη με τη φωτιά στις Κεχριές στην Κορινθία, η οποία ήδη έχει κατακάψει μεγάλο μέρος της περιοχής.

Εξαιτίας της φωτιάς εκκενώθηκε και ο οικισμός Άγιος Ιωάννης. Αυτός είναι ο έκτος οικισμός που εκκενώνεται στην Κορινθία.

Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες και Αλαμάνο έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή, ενώ εκκενώθηκαν και τα Αθίκια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 236 πυροσβέστες, 54 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων 6 ελικόπτερα και 4 αεροπλάνα.

“Έχουν καεί 10 σπίτια”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Αθίκια έχουν καεί περίπου 10 σπίτια! Χτες είχε γίνει γνωστό ότι κάηκε ολοσχερώς κάηκε σπίτι στο Αλαμάνο. Μάλιστα όπως ανέφερε στο MEGA η φωτιά τώρα βρίσκεται στα 100 μέτρα από το χωριό.

Η μάχη των επίγειων δυνάμεων ήταν ονύχτια και δύσκολη  ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των Αστυνομικών της Κορινθίας.

Αισιόδοξος για σήμερα ο Δήμαρχος Κορινθίας

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορινθίων που μίλησε στον ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν υπήρξαν ισχυροί άνεμοι και αυτό είναι ελπιδοφόρο.

Υπάρχει όπως είπε συνεργασία του Δήμου με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και με τα μέσα που αναμένονται να καταφτάσουν στην περιοχή ίσως η φωτιά τεθεί υπό έλεγχο μέσα στην ημέρα.

Κάηκε πυροσβεστικό όχημα

Από τις φλόγες δε γλύτωσε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας Αναστάσιος Γκιόλης, πυροσβέστες υπέστησαν μικρά εγκαύματα, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι ανησυχητικό.

 

με πληροφορίες από: korinthostv.gr

Πηγή: newsit.gr