Κοροναϊός: Τι θα συμβεί με τις πανελλήνιες – Ποια σχολεία είναι κλειστά στην Ελλάδα

Το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, επισημαίνει η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη

Κλείνουν προληπτικά σχολεία λόγω του κοροναϊού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαίρης Ορφανίδη για το OPEN, το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Παιδείας –μετά την ανακοίνωση για εξάπλωση των κρουσμάτων του κοροναϊού, έχει κλείσει τα σχολεία στις πληττόμενες περιοχές και συγκεκριμένα στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Ζάκυνθο.

Την ίδια στιγμή, παραμένουν κλειστά τα 28 σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που σχετίζονται με άτομα που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού. Σήμερα, είναι κλειστό και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, που έχει τις εγκαταστάσεις του στο Ρέθυμνο, καθώς φοιτητής παρουσίασε ύποπτο κρούσμα και σχετίζεται με επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στην Αχαΐα.

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο έκλεισε την Πέμπτη για μία μέρα και σήμερα, Παρασκευή, λειτουργεί κανονικά. Πάντως, στα σχολεία έχει σταλεί και η εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία οι απουσίες των 14 ημερών δεν θα προσμετρώνται στον κατάλογο των απουσιών αλλά οι μαθητές θα πρέπει να φέρνουν τα απαραίτητα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι έχουν ταξιδέψει στις χώρες ή περιοχές που έχουν κρούσματα κοροναϊού.

Πάντως, στο OPEN και στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη μίλησε και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι οι απουσίες δεν θα προσμετρηθούν για τα παιδιά που έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό αρκεί να έχουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. «Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τα σχολεία. Σημασία έχει η ομαλότητα αυτής της διαδικασίας», τόνισε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».

«Κάνουμε σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα, και για τις πανελλαδικές και για όλα. Είμαστε σίγουροι και θα φροντίσουμε για τα παιδιά και για τον προγραμματισμό τους. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει προβληματισμός αλλά φροντίζουμε να τα έχουμε όλα καλυμμένα», ανέφερε η κυρία Ζαχαράκη.

Πηγή: ethnos.gr